Le sem tagadhatnám, hogy szeretjük a savanyú uborkát az ételekben :-)
Hankkánál láttam ezt a serpenyős-kolbászos egytálételt. Kommentben meg is hagytam, hogy ez nálunk is műsorra fog kerülni, annyira ínycsiklandó volt a fotókon - és valóban az!
Gyors, könnyű, csodafinom!
Kolbászos-burgonyás egytál
Elkészítési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1+2 ek. kacsazsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg darált hús
- 20 dkg füstölt (házi) kolbász
- 5-6 db savanyú uborka
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín
- 1 ek. mustár
- só, bors
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni. 2 evőkanál zsírt felforrósítunk egy nagy serpenyőben vagy wokban, és átpirítjuk benne a krumplikockákat.
Míg a krumpli fő, elkészítjük a ragut.
A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk 1 evőkanálnyi kacsazsíron. Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig kevergetjük. Belekeverjük a falatnyi kockákra vágott kolbászt és uborkát, a zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára főzzük.
A tejszínben elkeverjük a mustárt, a kolbászos raguhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, majd összeforgatjuk a megpirított krumplival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.