Brigi édesburgonya salátája ihlette, odáig voltam a fotóktól - és persze a recepttől.
Kissé leegyszerűsítettem, elhagytam belőle a sonkát és a húst, és az édesburgonyát is másként fűszereztem.
Pár hónapja a Sparban remek salátabárral újították a kínálatot, minden nap nyolcféle különböző friss, gyalult, natúr zöldségből lehet összepakolni tetszés szerinti salátamixet - ez volt az alap.
Tartalmas, laktató saláta, mégsem terheli le a gyomrot.
Fetás-édesburgonyás saláta
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 közepes édesburgonya
- 2 ek. olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. nagy szemű só
- kakukkfű
- 10 dkg fetasajt
- fejenként 1 tükörtojás
- tetszőleges mennyiségű és fajtájú friss zöldségek, nálam most: sárgarépa csíkok, kaliforniai paprika, káposztacsíkok, paradicsomszeletek változó arányban
Az édesburgonyát meghámozzuk, centis kockákra vágjuk. Összeforgatjuk az olajjal, megfűszerezzük sóval, kakukkfűvel, és a vékonyra szelt fokhagymával. 180 fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük, vigyázzunk, nehogy pépes legyen!
A salátának való zöldséget összevágjuk/legyaluljuk. Különösebben nem kell fűszerezni, ott lesz a sós feta és a fűszeres édesburgonya!
A fetát is felkockázzuk centis nagyságúra - mint az édesburgonyát.
A zöldséghalomra kanalazzuk a sült édesburgonyát és a fetakockákat (édes és sós egymás mellett...), majd megkoronázzuk egy tükörtojással.
Aki kívánja, fogyaszthat mellé egy szelet friss puha/pirított kenyeret.
Örülök, hogy megtetszett és te is elkészítetted. Nagyon szép lett a te salid is és most szívesen meg is enném vacsira. :)
VálaszTörlésÉn köszönöm a remek inspirációt, csodafinom volt!
TörlésIsteniek a receptjeid!!! Még mindig! Nem is tudom miért csak ritkán jövök! Pedig túlzás nélkül mondhatom,hogy a Te blogod a kedvencem!!
VálaszTörlésNagyon-nagyon szépen köszönöm Dia a kedves szavakat, végtelenül jól esnek :-))))
Törlés