Villámgyorsan elkészülő húsétel, és akinek ízlik pl. a hentes tokány típusú fogás, mely szintén szaftos és savanyú uborka van benne - akkor ez is be fog jönni :-)
A köret lehet, hogy nem túl autentikus, a mártásos ételekhez nálunk nagyon passzol a főtt tészta, esetleg párolt rizs.
Csirkemell Sztroganoff módra
Elkészítési idő: 30-40 perc
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj/1 ek. kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 egész csirkemell-filé
- 40-50 dkg gomba
- 5 közepes méretű csemegeuborka
- 2 dl tejszín
- 1 dl zsíros tejföl
- 1 púpos tk. étkezési keményítő
- só, bors
- 1 ek. mustár
A tészta vizét feltesszük a tűzre, majd ha forr, teszünk bele sót és pici olajat, majd a csomagoláson előírt idő alatt kifőzzük a tésztát.
Míg a főzővíz forr illetve fő a tészta, elkészül a ragu.
A vöröshagymát finomra vágjuk, a kacsazsíron/olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és erős lángon, folyton kevergetve fehéredésig sütjük.
Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát. A gomba mindig sok levet ereszt - míg a keletkező folyadék a főzés során elpárolog, gyakorlatilag elkészül az étel. Ekkor adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát is.
A keményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, hozzáadjuk a tejszínt, a tejfölt és a mustárt. A keveréket az gombás-húsos raguhoz adjuk, egyet forralunk rajta, sóval, borssal ízesítjük.
Forrón, a kifőtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.