Oh, ez a pác mennyire jó lett... Édes és sós és pikáns egyszerre...
Méz, gyömbér, narancslé, fehérbor, Worchester szósz csodás harmóniában. Ez a hússzelet még tepsiben sült, s az alatta keletkező pecsenyelevet beforraltam, de nem kellene róla elfelejtkezni a grillszezon közepén sem :-)
Mézes-gyömbéres sertéssült
Elkészítési idő: 1,5-2 óra + egy éjszaka pácolás
Hozzávalók:
- 1 kg csontos, bőrös malachús (comb)
- 1 nagy narancs leve
- 1-1,5 dl fehérbor
- 0,5 dl olaj
- 2-3 ek. méz
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 cm friss gyömbér finomra reszelve
- 1-2 ek. Worchester szósz
- só és bors
A pác hozzávalóit összekeverjük egy akkora tálban, amibe belefér a hús. Alaposan megforgatjuk a páclében, majd lefedjük, és néhány órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőbe tesszük.
Ha sütőben sütjük, páclével együtt, fólia alatt pároljuk a húst puhára 200 fokon, majd a fóliát levéve süssük aranyszínűre. A keletkezett páclevet szűrjük át, és takaréklángon forraljuk be felére.
Ha grillre tesszük, emeljük ki a pácléből, kicsit csepegtessük le, majd így süssük aranyszínre. Sülés közben kenegethetjük a páclével, a maradékot pedig forraljuk be felére takaréklángon!
Tetszőleges körettel - nálunk most petrezselymes újkrumpli - tálaljuk.