2014. április 9., szerda

Vadásznokedli



Sokan és sokféleképpen megfőzték már ezt a végtelenül egyszerű, de elképesztően ízletes és elképesztően laktató tésztaételt, variációkat találtok itt, itt, itt!

Ez meg itt a miénk :-)




Vadásznokedli


Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók:

  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 40 dkg gomba
  • 15 dkg húsos kolozsvári szalonna
  • 20 dkg ömlesztett sajt (2 tubus)
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só és bors
  • a tetejére reszelt sajt



A galuskához:

  • 2 tojás
  • 30 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 3-3,5 dl víz



A szalonnát csíkokra vágjuk, és az olajon pörcösre pirítjuk. A vöröshagymát a kiolvadt zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, cikkekre vágott gombát és a zúzott fokhagymát is, s hagyjuk, míg a gomba leve el nem párolog.

Sózzuk (óvatosan, a szalonna sós!), borsozzuk, hozzákeverjük a finomra vágott petrezselyemzöldet - de tovább már ne pároljuk.

A galuska hozzávalóit lazán összekeverjük, nem kell túlságosan kidolgozni, és sós, lobogva forró vízbe szaggatjuk, és készre főzzük.

Összekeverjük a szalonnás-gombás raguval, s azon forrón hozzáadjuk az ömlesztett sajtot is, hogy beleolvadhasson.

Tálaláskor megszórhatjuk a tetejét további reszelt sajttal, nem fogja elrontani :-)

2 megjegyzés:

  1. Épp ma főztem nokedlit fél kiló lisztből. Ha a család nem eszi meg az egészet tojásos galuskának, ezt a receptet kipróbálásra ítélem ;-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.