Fűszeres és izgalmas, elomlóan puha hús, sülés közben olyan, de olyan illatokat áraszt...
A pácolás miatt igényel némi előretervezést, de ezen túl sok munka nincs vele :-)
Mézes-mustáros malachús
Elkészítési idő: 2 óra + 1 éjszaka pácolás
Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malachús
- 2 ek. méz
- 3 ek. mustár
- 1 ek. ketchup
- 5 ek. olaj
- 3-4 cm friss gyömbér finomra reszelve
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- 2 ágacska rozmaring
A pác hozzávalóit egyszerűen összekeverjük - a rozmaring kivételével, amit majd sütéskor adunk csak hozzá.
A megmosott malachúst alaposan bekenjük az illatos keverékkel, és szorosan letakarva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap tepsibe emeljük (vagy ha pl. jénaiban pácoltunk, maradhat is benne!), alá- ill. ráöntjük a páclevet, valamint 1 dl vizet, mellétesszük a rozmaringot.
Alufólia alatt 190 fokos sütőben 1,5 órán át pároljuk, majd a fóliát levéve ropogósra sütjük. A sütési időt nagyban befolyásolja a hús vastagsága valamint az állat életkora, 1 óra párolás után bökjünk bele egy hústűt, hogy is állunk, kell-e még párolni.
Szeleteljük fel, és az alatta képződött ízletes pecsenyelével és tetszőleges körettel tálaljuk.
Nálunk most egyszerű tepsiben sült burgonya: a cikkekre vágott hámozott burgonyát sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk kevéske olívaolajjal, és sütőpapírral borított tepsin ropogósra sütjük.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. december-2013. január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.