Álomfinom, ropogós-omlós keksz, a citrom és a kókusz elképesztően harmonikus ízt alkot benne!
Évától hoztam, és csak egészen picikét változtattam rajta :-)
Citromos-kókuszos keksz
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Hozzávalók kb. 30 db-hoz:
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg cukor
- 1/2 biocitrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 1 tojás sárgája
- csipet só
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összegyúrjuk, majd min. 1 órára hűtőbe tesszük, de akár egész éjszakára is maradhat.
Sütés előtt kivesszük, hogy formázhatóra lágyuljon vissza a vajas tészta, majd több úton is elindulhatunk:
1. Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, és tetszőleges formára szaggatjuk.
2. Hengerré sodorjuk, és éles késsel vékony korongokra vágjuk.
3. Kis gombócokat formálunk belőle, és sütipecséttel vagy egy pohár díszes aljával mintás kekszeket nyomunk a tésztagombócokból.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a tetszés szerint elkészített kekszeket, mehetnek viszonylag szorosan, mert nincs benne térfogatnövelő szer, nem fog terülni/összesülni.
180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a széle kicsit megpirul.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és csak eztán zárjuk légmentes dobozba, hogy ropogósságát sokáig megőrizze.
Örülök hogy elkészítetted. Nagyon szép ezzel a formával díszítve, az ízét tudom hogy nagyon finom! Akár most is elfogadnék belőle 1-2 db-ot.
VálaszTörlésAnnyira nagyon finom volt!!! Köszönöm a receptet :-)
TörlésNagyon kellemes ízű finomság! Klassz a formád, különlegessé teszi a keksz külsejét :)
VálaszTörlésIsteni a keksz! A sütipecsét pedig Segítsütis, Garffyka barátnőm ajándéka :-)
TörlésMilyen szépen megmaradt a minta rajta, nagyon mutatós! :)
VálaszTörlésAnnyira örültem neki én is, mikor sütés után megláttam :-)
Törlés