2014. március 10., hétfő

Sajtos tojástekercs




Katuci fotói és csodafinom receptjei rém inspirálóak :-)

Így történt ez a tojástekercs esetében is, gyors és finom (és büntetlen!!) vacsoránk kerekedett belőle!





Sajtos tojástekercs


Elkészítési idő: 20 perc


Hozzávalók:


  • 4 hajszálvékony szelet bacon szalonna
  • 4 nagy (XL) vagy 5 közepes (L) tojás
  • 1 pici fej lila hagyma finomra vágva
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • só, bors
  • 10 dkg reszelt sajt (nem baj, ha kissé karakteres, pl. ementáli)



A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd serpenyőben néhány perc alatt ropogósra sütjük. A keletkezett zsiradékban megpároljuk a lila hagymát, majd az utolsó percben hozzáadjuk a petrezselyemzöldet is, éppen csak megfuttatjuk.

A tojásokat tálba ütjük, sózzuk (óvatosan, mert a bacon is sós!), borsozzuk, villával habosra keverjük, mintha csak rántottát készítenénk, és belekeverjük a petrezselyemzöldes-hagymás szalonnát is.

Egy 20x30 cm-es formát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tojásos keveréket, és 180 fokon szilárdulásig sütjük - kb. 5-8 perc.

Ha megsült, óvatosan kiemeljük a sütőformából sütőpapírral együtt, azon forrón jó vastagon meghintjük reszelt sajttal, majd óvatosan feltekerjük, mint egy piskótatekercset.

Hagyjuk pihenni 1 percet, ennyi idő alatt a forró tojástól elolvad a sajt - s éles késsel vágjuk szeletekre, mint egy piskótatekercset :-)

Kínáljunk mellé egyszerű zöld salátát, tökéletesen elegendő hozzá.





2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.