Az utóbbi idők egyik legjobb gyümölcsös krémlevese...
Hűvös, fűszeres és nagyon narancsos!
Ajánlom :-)
Almás narancskrémleves
Elkészítési idő: 30-40 perc + hűtés
Hozzávalók:
- 2 ek. (barna)cukor
- 2 közepes alma
- 4-5 narancs
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 mk. fahéj
Tálaláshoz:
- puhára felvert tejszínhab
- csokoládéforgácsok
- mandulaszirom
Az almát meghámozzuk, kettévágjuk, magházát kiemeljük, majd falatnyi kockákra vágjuk.
A narancsot hámozás után kifilézzük: először éles késsel körös-körül eltávolítjuk a fehér bundáját, majd a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A műveletet végezzük tál vagy tányér felett, és fogjuk fel az óhatatlanul kicsorgó levét!
A cukrot fazékba kanalazzuk, és takaréklángon hagyjuk, hogy karamellé olvadjon. Ha a színe és az állaga olyan, mint a méz, hozzáadjuk a gyümölcskockákat, és keverjük össze. Ekkor a karamell visszadermed, semmi pánik!
Öntsük fel annyi vízzel, hogy viszonylag bőven ellepje. Ilyenkor inkább még kevesebbet, nehogy híg legyen, turmixolás után be fogjuk tudni állítani a nekünk tetsző sűrűséget.
Ízesítsük vaníliával és fahéjjal, majd fedő alatt főzzük puhára.
A tűzről lehúzva botmixerrel zúzzuk krémesre, ha sűrű, hígítsuk vízzel.
Kóstoljuk meg, ha szükséges, korrigáljuk az ízeket a fűszerekkel, illetve természetesen a cukor mennyiségét is nagyban befolyásolja mind az alma, mind a narancs édessége.
Vízfürdőben hűtsük le (langyosan is nagyon-nagyon finom), majd tegyük hűtőbe.
Tálaláskor kínáljunk hozzá puhára felvert tejszínhabot, étcsokoládé forgácsokat - mert a narancs és a csokoládé tökéletesen illik egymáshoz, valamint mandulaszirmot.
Nem szoktam valamit csak a magam kedvéért főzni, de most az lesz, nekem ezt muszáj lesz megkóstolnom! :)
VálaszTörlésNyelek nagyokat, ahogy olvasom a leírásodat. Nagyon-nagyon fincsi lehet, kipróbálós lesz nálunk is! :)
VálaszTörlés