2014. február 19., szerda

Vaníliás-mazsolás krémtúróval töltött török pogácsa




A nagy sikert aratott ricottás-bazsalikomos után itt az édes verzió!

Semmi cifrázás, krémes túró vaníliával és mazsolával ízesítve, egyszerűségében nagyszerű!

Este Szulejmán, a török(!) pogácsák addig vígan elkészülhetnek :-)))





Vaníliás-mazsolás krémtúróval töltött török pogácsa


Elkészítési idő: 20 perc + kb. 20 perc sütés


Hozzávalók 10 darabhoz:


  • 1 tojás
  • 12 dkg natúr joghurt/kefír
  • 6 dkg olaj
  • 1 tk. sütőpor
  • 25-30 dkg liszt
  • csipet só
  • 1 ek. cukor



Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás sárgája
  • 1-2 ek. cukor (ki milyen édesen)
  • 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
  • 1 marék mazsola



A tetejére:

  • 1 tojásfehérje



A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk egy tálban, ruganyos, jól formázható tésztát kell kapjunk. A lisztet kezdjük 25 dkg-val, ha szükséges (ragad a tészta), apránként adagoljunk még hozzá lisztet, nagyban függ a mennyisége a tojás nagyságától és a kefír savósságától.

A töltelékhez villával összetörjük a túrót, ha nagyon száraz/rögös, pörgessük át pár pillanat alatt botmixerrel. Ízesítsük cukorral, vaníliával, keverjük bele a megmosott mazsolát és a tojás sárgáját.

A tésztát vágjuk 10 egyenlő darabra, s nyújtsunk-lapogassunk belőlük tenyérnyi lapos korongokat. Közepükre halmozzunk jó nagy teáskanálnyi krémtúrót, hajtsuk félbe, két szélét csippentsük össze, hogy papucs formájú legyen.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a kis csónakokat, a fehérjét lazán felverjük villával, bekenjük a süteményeket, majd 190 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.





4 megjegyzés:

  1. Tetszik az édes változat is, nagyon fincsi lehet! :) A filmhez való sütésről már lemaradtam, meccsnézéshez is jó? :D

    VálaszTörlés
  2. kipróbáltam és nagyon finom! :) mazsola helyett aszalt áfonyát használtam,mert valamiért a mazsolát gyerekkorom óta nem szeretem....

    VálaszTörlés
  3. Csodajó ötlet bele az áfonya :-)

    Nagyon örülök, hogy ízlett!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.