A nagy sikert aratott ricottás-bazsalikomos után itt az édes verzió!
Semmi cifrázás, krémes túró vaníliával és mazsolával ízesítve, egyszerűségében nagyszerű!
Este Szulejmán, a török(!) pogácsák addig vígan elkészülhetnek :-)))
Vaníliás-mazsolás krémtúróval töltött török pogácsa
Elkészítési idő: 20 perc + kb. 20 perc sütés
Hozzávalók 10 darabhoz:
- 1 tojás
- 12 dkg natúr joghurt/kefír
- 6 dkg olaj
- 1 tk. sütőpor
- 25-30 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek. cukor
Töltelék:
- 25 dkg túró
- 1 tojás sárgája
- 1-2 ek. cukor (ki milyen édesen)
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1 marék mazsola
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk egy tálban, ruganyos, jól formázható tésztát kell kapjunk. A lisztet kezdjük 25 dkg-val, ha szükséges (ragad a tészta), apránként adagoljunk még hozzá lisztet, nagyban függ a mennyisége a tojás nagyságától és a kefír savósságától.
A töltelékhez villával összetörjük a túrót, ha nagyon száraz/rögös, pörgessük át pár pillanat alatt botmixerrel. Ízesítsük cukorral, vaníliával, keverjük bele a megmosott mazsolát és a tojás sárgáját.
A tésztát vágjuk 10 egyenlő darabra, s nyújtsunk-lapogassunk belőlük tenyérnyi lapos korongokat. Közepükre halmozzunk jó nagy teáskanálnyi krémtúrót, hajtsuk félbe, két szélét csippentsük össze, hogy papucs formájú legyen.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a kis csónakokat, a fehérjét lazán felverjük villával, bekenjük a süteményeket, majd 190 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tetszik az édes változat is, nagyon fincsi lehet! :) A filmhez való sütésről már lemaradtam, meccsnézéshez is jó? :D
VálaszTörlésNa jó, egye fene :-)))
Törléskipróbáltam és nagyon finom! :) mazsola helyett aszalt áfonyát használtam,mert valamiért a mazsolát gyerekkorom óta nem szeretem....
VálaszTörlésCsodajó ötlet bele az áfonya :-)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett!