Várakozáson felül csodafinom :-)
A tésztája sütőporos, így nincs kelesztési idő, s én még a nyújtófát sem vettem elő, két tenyerem között könnyedén meg tudtam formálni.
A töltelék tetszés szerint variálható, amit éppen otthon találunk, csak a fantáziánk szab határt, kísérletezzetek bátran!
Langyosan abbahagyhatatlan, de másnap hidegen is friss, puha...
Uzsonnára még elkészülhet :-)
Uzsonnára még elkészülhet :-)
Ricottás-bazsalikomos papucsok
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 20 db-hoz:
- 2 tojás
- 25 dkg (!) natúr joghurt/kefír
- 12,5 dkg (!) olaj
- 1 cs. sütőpor
- 50-55 dkg liszt
- 1 tk só
- bors
Töltelék:
- 50 dkg ricotta (túróval is mehet, ha nincs ricotta)
- 3-4 ek. tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 10-15 levél friss bazsalikom (ha nincs, lehet szárított)
- só, pici bors
A tetejére:
- 1 tojás
A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összegyúrjuk, jól formázható, rugalmas tésztát kell kapjunk, a liszt ezért először 50 dkg legyen, s ha nagyon lágy, apránként adagoljunk még hozzá. A tojás nagysága és a joghurt/kefír savóssága fogja befolyásolni, végül mennyi lisztre lesz szükség.
Tegyük félre kicsit, s készítsük el a tölteléket.
A ricottát/túrót keverjük ki krémesre szükség szerinti tejföllel, vigyázzunk, nehogy túl folyós legyen! Ízesítsük zúzott fokhagymával, bazsalikommal, sóval, borssal.
A tésztát vágjuk 20 egyenlő darabra: előbb félbe, majd megint félbe, s az így kapott tésztadarabot öt egyenlő részre.
Tenyerünkkel vagy nyújtófával formáljunk belőle nem túl vékony körlapot, tenyérnyi méretűt körülbelül. Mindegyik körlap közepére púpozzunk jócskán a ricottás töltelékből, majd csukjuk össze a tenyerünket, benne a töltött tésztakoronggal, és a két szélét csippentsük össze jó erősen, hogy papucs formájú legyen.
A töltött pogácsákat sorakoztassuk egymás mellé sütőpapírral borított tepsire, s kenjük le felvert tojással.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Ha marad a töltelékből, fogyasszuk el szendvicskrémként!
Tetszik, nagyon finom lehet! :) Külön jó, hogy nem kell keleszteni, nincs várakozási idő! :)
VálaszTörlésTényleg villámgyors, és olyan,mintha kelt tésztából készült volna :-)
Törlés