2014. február 2., vasárnap

Édes-savanyú ragacsos oldalas



Ha valami különleges, mégis pofonegyszerűen elkészíthető finomsággal kényeztetnénk a családot :-)

A titok a hús előzetes vajpuhára főzésében rejlik, utána a szószban elegendő néhány perc alatt átpirítani és már tálalhatunk is!

Csodafinom, elronthatatlan, különleges!






Édes-savanyú ragacsos oldalas

Elkészítési idő: 1-1,5 óra


Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • 1 fej vöröshagyma
  • néhány szem egész bors
  • 2-3 babérlevél



A ragacsos szószhoz:

  • 2 dl ketchup
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. almaecet
  • 4 ek. víz
  • 2 ek. (nád)cukor
  • kb. 5 cm-es gyömbérdarab frissen reszelve
  • 2 tk. étkezési keményítő



Az oldalast kb. 1 óra alatt puhára főzzük a sóval, borssal, babérral és vöröshagymával ízesített vízben. Ha sietős, nyugodtan tegyük kuktába :-)

Míg a hús fő, elkészítjük a szószt: a hozzávalókat egész egyszerűen összekeverjük úgy, hogy a keményítőt először simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk az összes többi ízesítőt.

Ha a hús megfőtt, vágjuk fel a csontok mentén.

Forrósítsunk kevés olajat egy nagy serpenyőben/wokban, pirítsuk át a húsdarabokat néhány perc alatt, majd öntsük rá a fűszeres szószt. Főzzük addig a szószban, időnként megforgatva a húsdarabokat, míg az összeset egyenletes, vékony rétegben be nem vonja az illatos máz.

Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most héjában sült, majd kacsazsírban átforgatott apró szemű krumpli társult hozzá.




Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. november


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.