Ha valami különleges, mégis pofonegyszerűen elkészíthető finomsággal kényeztetnénk a családot :-)
A titok a hús előzetes vajpuhára főzésében rejlik, utána a szószban elegendő néhány perc alatt átpirítani és már tálalhatunk is!
Csodafinom, elronthatatlan, különleges!
Édes-savanyú ragacsos oldalas
Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- 1 fej vöröshagyma
- néhány szem egész bors
- só
- 2-3 babérlevél
A ragacsos szószhoz:
- 2 dl ketchup
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. almaecet
- 4 ek. víz
- 2 ek. (nád)cukor
- kb. 5 cm-es gyömbérdarab frissen reszelve
- 2 tk. étkezési keményítő
Az oldalast kb. 1 óra alatt puhára főzzük a sóval, borssal, babérral és vöröshagymával ízesített vízben. Ha sietős, nyugodtan tegyük kuktába :-)
Míg a hús fő, elkészítjük a szószt: a hozzávalókat egész egyszerűen összekeverjük úgy, hogy a keményítőt először simára keverjük a vízzel, majd hozzáadjuk az összes többi ízesítőt.
Ha a hús megfőtt, vágjuk fel a csontok mentén.
Forrósítsunk kevés olajat egy nagy serpenyőben/wokban, pirítsuk át a húsdarabokat néhány perc alatt, majd öntsük rá a fűszeres szószt. Főzzük addig a szószban, időnként megforgatva a húsdarabokat, míg az összeset egyenletes, vékony rétegben be nem vonja az illatos máz.
Tetszőleges körettel tálaljuk, nálunk most héjában sült, majd kacsazsírban átforgatott apró szemű krumpli társult hozzá.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.