Egy falat Bounty-érzés :-)
Ha a kekszek alját "kifestjük" olvasztott étcsokoládéval, az élmény még tovább fokozható!
Csokis-kókuszos zabpelyhes keksz
Elkészítési idő: 10 perc + 30 perc hűtés + kb. 12 perc sütés
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
- 10 dkg liszt
- 7,5 dkg zabpehely (az apróbb szemű)
- 1 tk. szódabikarbóna (ha nincs, akkor sütőpor)
- 2 ek. (barna)cukor
- csipet só
- 5 dkg étcsokoládé felaprítva
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 tojás
- 10 dkg vaj/kókuszzsír
A keksz hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk egy tálban. Ha nem állna össze, tegyünk hozzá apránként még vajat, jól formázhatónak kell lennie!
Formáljunk a tésztából kb. 6-7 cm átmérőjű hengert, csomagoljuk be folpackba, majd tegyük hűtőbe min. 30 percre, de akár egész éjszakára is. Sőt: így nyersen le is fagyaszthatjuk!
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A tésztarudat hűtőből kivéve hagyjuk egészen kicsit lágyulni, nehogy szétmorzsolódjon majd, és egy nagyon éles késsel vágjuk fel a rudat fél cm vastag tallérokra.
Sütőpapírral bélelt tepsire ültetve kb. 12-14 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha az alja kicsit megpirult.
Hagyjuk teljesen kihűlni, ha kedvünk tartja, vonjuk be az aljukat olvasztott csokoládéval - majd tároljuk fémdobozban.
Igen, csokival az alján kérem! :D Nagyon guszta, fel is vettem az elkészítendők listájára! :)
VálaszTörlésCsoki nélkül készítettem. Úgy is mennyei.
VálaszTörlésKöszönöm a kedves visszajelzést :-) Nagyon örülök, hogy ízlett!
Törlésannnnyira nagyon ízlett, hogy most készítem csokival is! :) 2 napig bírtam nélküle. NAGYON jó recept! köszönet érte!!!!!
TörlésAzta :-)))
TörlésNagyon örülök! Lehet, hogy csokival még jobban magával ragad... Csak szólok :-)))
sajnos így lett... azóta jópárszor magamévá tettem a kis kekszeket :D :) épp ma is előkerestem a linket ès már dobom is a sütőbe fél óra múlva. ^.^
VálaszTörlés:-))))
TörlésVannak, amiknek nem is érdemes ellenállni :-)