Gyömbéres...
Annyira más, mint a mi megszokott cukros-köményes párolt káposztánk, de annyira finom...
Tökéletesen passzol különféle sültek vagy disznótoros kóstoló mellé, igazán megéri tenni egy kis kiruccanást eme ízvilág felé :-)
Ízes párolt káposzta
Hozzávalók:
Elkészítési idő: 40 perc
- 1 kicsi fej fehér káposzta (kb. mint egy kézilabda)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tk. fűszerpaprika
- 1 ujjnyi friss gyömbér
- só
A káposzta külső leveleit eltávolítjuk. Ketté, majd még félbe vágjuk, torzsáját kihasítjuk, és éles késsel vékony csíkokra vágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Tűzről levéve elkeverjük benne a fűszerpaprikát, rádobjuk a káposztacsíkokat, élénk tűzön kevergetve átforgatjuk, míg kissé összeesik.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a reszelt gyömbért és a sót, s pici vizet aláöntve fedő alatt roppanósra pároljuk 10-15 perc alatt.
Ihlet: Lucinda Scala Quinn
Nagyon különlegesen hangzik, de biztosan megér egy próbát (aztán lehet, hogy többet is), fincsi lehet! :)
VálaszTörlés