2014. január 10., péntek

Gombaburger



Az év végi sok-sok húsfogyasztás után bizonyára jól fog esni egy ízes, laktató, mégis húsmentes burger. A pogácsa gyakorlatilag egy gombafasírt, minden más ugyanaz, mint egy hagyományos hamburgerben. 

A fasírt olyan finom, hogy salátával önálló fogás is lehet, de mehet főzelék feltétjeként is!






Gombaburger


Elkészítési idő: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 70 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • tetszés szerinti zöldfűszer, nálam most kakukkfű
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa



Ezen kívül:

  • hamburgerzsömle
  • zöldségek
  • sajt
  • mustár, ketchup, majonéz, zakuszka



A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

A gombát megtisztítjuk, késes betétű robotgéppel durvára vágjuk, ne legyen túl pépes! A hagymára tesszük, erős tűzön kevergetve addig sütjük-pároljuk, míg a keletkező (meghökkentően sok) folyadékot teljesen el nem fővi!

Fűszerezzük, picit hűlni hagyjuk, és belekeverjük a tojást, valamint annyi zsemlemorzsát, hogy összeálló, jól formázható masszát kapjunk.

Két tenyerünk között pogácsákat formálunk belőle, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük.

Papírtörölközőre szedjük, lecsepegtetjük, majd mintha csak húspogácsa lenne, összeállítjuk a szájízünk szerinti hamburgert.



2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.