2013. december 21., szombat

Karácsonyi készülődés: levesek



Ha valahol nem készül hagyományosan halászlé vagy aranyszínű húsleves, akkor véleményem szerint bőven elég bevezetésképpen egy könnyed krémleves, a második fogás valószínűleg nagyon gazdag, nagyon kiadós és ünnepi lesz :-)


Ha találtok a boltban (vagy a mélyhűtőben!) fagyasztott szilvát, ki ne hagyjátok! Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves... Hm....






Mézes-banános almakrémleves, már-már pohárdesszert kategória, édes és hűvös...










Birsalma krémleves mézeskaláccsal - szintén nagyon finom hidegen is, melegen is, és ilyenkor biztos akad otthon mézeskalács :-)





Fűszeres meggykrém leves - készülhet fagyasztott meggyből és meggybefőttből is (befőttnél vigyázzunk a cukor mennyiségére!), elképesztően intenzív színű és ízű leves, természetesen mézeskalács fűszerrel!





A meggyleves egy másik formája - "lúdlábtorta" leves - meggy, tejszín és csokoládé...


5 megjegyzés:

  1. Egyik szebb, és jobb, mint a másik:-)))
    Fagyasztott szilva helyett jó a befőtt is, nem????
    Boldog Karácsonyt Nektek:-)))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem mehet befőttből is, akkor kevesebb plusz cukrot kell majd hozzáadni :-)

      Boldog Karácsonyt Nektek is Anikó!

      Törlés
  2. Hú, ez a szilvás-csokis teljesen felizgatott! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-)))

      Épp tegnap főztem én is egy adagot :-))

      Törlés
  3. Nálunk idén aranyszínű húsleves, de nagyon guszta ez a felhozatal is, részemről bármelyik jöhetne szenteste is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.