Ha valahol nem készül hagyományosan halászlé vagy aranyszínű húsleves, akkor véleményem szerint bőven elég bevezetésképpen egy könnyed krémleves, a második fogás valószínűleg nagyon gazdag, nagyon kiadós és ünnepi lesz :-)
Ha találtok a boltban (vagy a mélyhűtőben!) fagyasztott szilvát, ki ne hagyjátok! Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves... Hm....
Mézes-banános almakrémleves, már-már pohárdesszert kategória, édes és hűvös...
Narancsos sütőtökleves narancsos tejbegríz gombócokkal - hidegen is, melegen is!
Birsalma krémleves mézeskaláccsal - szintén nagyon finom hidegen is, melegen is, és ilyenkor biztos akad otthon mézeskalács :-)
Fűszeres meggykrém leves - készülhet fagyasztott meggyből és meggybefőttből is (befőttnél vigyázzunk a cukor mennyiségére!), elképesztően intenzív színű és ízű leves, természetesen mézeskalács fűszerrel!
A meggyleves egy másik formája - "lúdlábtorta" leves - meggy, tejszín és csokoládé...
Egyik szebb, és jobb, mint a másik:-)))
VálaszTörlésFagyasztott szilva helyett jó a befőtt is, nem????
Boldog Karácsonyt Nektek:-)))))
Szerintem mehet befőttből is, akkor kevesebb plusz cukrot kell majd hozzáadni :-)
TörlésBoldog Karácsonyt Nektek is Anikó!
Hú, ez a szilvás-csokis teljesen felizgatott! :)
VálaszTörlés:-)))
TörlésÉpp tegnap főztem én is egy adagot :-))
Nálunk idén aranyszínű húsleves, de nagyon guszta ez a felhozatal is, részemről bármelyik jöhetne szenteste is! :)
VálaszTörlés