Egy leves a paradicsom valódi ízével!
Semmi sűrítőanyag, semmi ízfokozó, csak paradicsom és friss fűszerek. Olvadozó fetakockákkal... Őrületes...
Egész más, mint a menzás betűtésztás, ez inkább amolyan felnőtt változat :-)
Ajánlom!
Sült paradicsom krémleves
Hozzávalók:
- 6-8 db érett paradicsom (kb. 1 kg)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ágacska rozmaring
- (olíva)olaj
- só, bors
- pici cukor
- 10 dkg fetasajt
A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk, csumájukat kivágjuk. Vágott felükkel felfelé tepsibe ültetjük őket, egyenletesen megszórjuk durvára vágott fokhagymadarabokkal, a rozmaring lecsipkedett levélkéivel, sóval, borssal, és meglocsoljuk olajjal.
180 fokos sütőben ráncosra-fonnyadtra sütjük, fog kelleni majdnem egy óra - ez a paradicsom lédússágától függ.
A sült paradicsomot fazékba borítjuk, és a fűszerekkel, héjastól-magostól együtt botmixerrel pépesre zúzzuk. Felöntjük annyi vízzel vagy alaplével, hogy ízlésünknek megfelelő sűrűségű levest kapjunk (kb. 1 liter).
Felforraljuk, csipet cukorral ízesítjük, hogy elvegyük a paradicsom savasságát.
Kóstoljuk meg, ha kell, sóval, borssal korrigáljuk az ízeket, bátrak nyugodtan tüzesítsék chilipehellyel vagy friss erős paprikával!
Forrón, kockákra vágott fetával, esetleg pirított kenyérkockával tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. október
Viki, összefutott a nyál a számban a fotókat nézve és a leírást olvasva! :) Ez a leves az egyszerű, de nagyszerű kategória lehet, nagyon finomnak gondolom! :)
VálaszTörlésHát istenien hangzik az biztos:)
VálaszTörlés