Zordan indult az október... Hideg és szürke, esőáztatta - elő a melengető krémlevesekkel!
Gabojszától nyertem ihletet, ő gorgonzolával tálalta a levesét, de ahhoz én még nem vagyok elég bátor, így lett a levesbetét egyszerű camembert - és így is eszméletlen finom volt!
Utólag mélázva a levesen az jutott eszembe, hogyha egy birsalma is beszállna harmadik ízként, mennyire jó lenne már!
Próbáljátok ki :-) Nem is kell más egy randa borongós napra...
Almás-vaníliás sütőtök krémleves
Hozzávalók:
- 3-4 szelet sült sütőtök (a szeletek kicsik, az ún. sonkatökből készültek)
- 2 alma
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 1 nagy ek. méz
- 1 ek. cukor (illetve ízlés szerint)
- 1 tk. almás sütemény fűszerkeverék
- csipet só
- 1 dl tejszín (opcionális)
- a tálaláshoz camembert sajt, esetleg pirított diódarabkák!
A sütőtök húsát kanállal kivájjuk a héjából, az almát megmossuk, kockákra vágjuk -hámozni nem szükséges.
Fazékba tesszük őket, felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje (a sütőtök nagyon sűríteni fogja), takaréklángon felforraljuk, s addig főzzük, míg az alma megpuhul, ez mindössze néhány percet vesz igénybe.
Ízesítjük a vaníliával (a vaníliahüvelyt aztán bedughatjuk egy doboz cukorba, vagy tegyük ázni 2 dl vodkába), a mézzel, sóval és a fűszerkeverékkel.
Botmixerrel zúzzuk krémesre, adjuk hozzá a tejszínt, ha szeretnénk, majd állítsuk be tetszésünk szerintire a sűrűségét.
Forrón, a sajtfalatokkal tálaljuk, mely a levesben lágyra olvad...
Nagyon szeretem a krémleveseket (lásd csokis szilva :), ezt az illatos finomságot is el fogom készíteni! :) Már most imádom! :)
VálaszTörlés