Ez a leves... Páratlanul finom volt! A mézédesre érett szilva, a vörösbor és a kesernyés étcsokoládé triója egyszerűen mindent vitt...
Nem tudok egyebet mondani, mint azt: ki ne hagyjátok, míg tart a szilvaszezon!
Vörösboros-csokoládés szilvakrémleves
Hozzávalók:
- 50 dkg szilva (tisztítva mérve)
- 3-5 dkg barnacukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 tk. vaníliakivonat
- csipet só
- 2 dl vörösbor
- 5 dkg étcsokoládé (min. 50%)
Tálaláshoz:
- 2 dl habtejszín (30%-os), cukor nélkül lágy habbá verve
A szilvát megmossuk, kimagvaljuk. Fazékba téve felöntjük vízzel és a 2 dl borral, ízesítjük a cukorral, fahéjjal, vaníliával és csipet sóval, s teljesen puhára főzzük.
Botmixerrel teljesen simára, krémesre turmixoljuk.
Beletördeljük az étcsokoládét, takaréklángon, néhányszor megkeverve megvárjuk, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon, majd még egyszer átpörgetjük botmixerrel.
Vízfürdőben előbb langyosra (langyosan is mámorítóan finom...), majd hűtőben teljesen kihűtjük.
A tejszínből lágy habot verünk, s a levest kis tejszínpamacsokkal tálaljuk.
Ez de jó!!! Milyen bort ajánlasz hozzá? Száraz, félsz, édes?
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésAz igazság az, hogy én száraz párti vagyok... Plusz az étcsokoládé keserédessége - ki ki ízlése szerint tegyen hozzá bort :-)
Nagyon jó anyag :-)))
Képzeld, Viki, szinte érzem az illatát is, és nagyon finom! :) Gyönyörű a színe is, ezt biztosan el fogom készíteni, nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésEl is készült, el is fogyott, nagyon-nagyon fincsi! :) Köszi a receptet! :)
TörlésJaj de jóóóóóó :-) Nagyon örülök :-)))))
Törlés