A Levendulalány-féle kókuszos keksz testvére, melyben az eredetihez képest csökkentettem picit a cukor mennyiségét, és a fehércsokit lecseréltem az általam sokkal, de sokkal jobban szeretett étcsokira.
A végeredmény felettébb meggyőző lett, kis túlzással Bounty-élmény :-)
Kókuszos-étcsokis keksz
Hozzávalók 2 gáztepsi falatnyi kekszhez:
- 12 dkg dió
- 10 dkg étcsokoládé (min. 50%)
- 8,5 dkg kókuszreszelék
- 18 dkg liszt
- 1 tk. sütőpor
- 15 dkg vaj
- 8-10 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1 tojás
A csokit és a diót éles késsel durvára vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket, cukrot,
majd hozzáadjuk a tojást és a puha vajat. Összegyúrjuk.
Beleszórjuk a diót és a csokoládét, jól összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy nagy tepsit kibélelünk
sütőpapírral. A masszából diónyinál kicsit kisebb gömböket formázunk a két tenyerünk
között, és a tepsibe pakoljuk őket szépen egymás
mellé. Nem kell túlságosan távol, se nem nagyon nőnek meg, s nem is igazán terülnek szét sütés közben.
A kekszeket 12-14 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már picit
színesedik a teteje és a széle kissé barnulni kezd. Forrón megtévesztően
puha és sületlennek tűnik, de nem!
Óvatosan szedegessük ki a tepsiből, kihűlve tökéletes keksz állagot fog felvenni.
:-))) Hogy kell szivecskét csinálni???? Mármint billentyűzettel???:-)))
VálaszTörlésEgy nap alatt elfogyott, kész a sütő, ki fog ilyen még kerülni belőle!!! Szeretünk Titeket!!!!
<3 - így lesz szívecske :-) De akinek van saját Szívecskéje is :-))))
TörlésÖrülök. Nagyon! Mi is Titeket! Puszpuszpusz!!!
A fehércsokis változatot már én is megsütöttem, tényleg szenzációs! :) És nagyon tetszik étcsokival is, isteni lehet! :)
VálaszTörlésNekünk is tetszett a fehércsokis is, de ha szabad ilyet mondani, ez még jobb :-)))
TörlésHuha, nagyon rég nem készült már nálunk keksz, itt lenne az ideje. És EZ a csokis keksz pont megfelelő, tetszik! :)
VálaszTörlésJaj de jó :-) Villámgyorsan elkészül, és nagyon finom, remélem ízleni fog!
Törlés