Ha netán maradna a lecsóból, vagy már eluntuk enni - álcázzuk egy teljesen új ételnek :-)
Olyasmi, mint a rakott krumpli, legalábbis logikailag: alul hirtelen kérgesre sütött hússzeletek, átvonva a fűszeres lecsóval, és előfőzött krumplival és jó sok tejföllel beborítva.
Garantáltan szeretni fogják azok is, akik alapjában nem igazán rajonganak a lecsóért - ez a tapasztalat!
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 6 kisebb szelet (csontos) karaj
- fél adag kolbászos-tojásos lecsó
- 60 dkg héjában főtt krumpli
- 4-5 dl tejföl
- só, bors
A karajszeleteket lemossuk, leszárítjuk, sóval, borssal ízesítjük, és kevés, nagyon forró olajon hirtelen átsütjük, épp csak egy kis színt kapjon.
Tepsibe tesszük a hússzeleteket, bőséges adag lecsót halmozunk minden egyes szeletre, majd mintha rakott krumpli volna, szépen lefedjük a karikákra vágott krumplival.
Gyengén megsózzuk, a tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a rakottas teteje kissé megbarnul.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. július-augusztus
A lecsóbol sosem marad, megunni sem tudjuk:) De ez nagyon klassz recept, ki fogom próbálni:)
VálaszTörlésÚj recept
VálaszTörlés