Egyszerű, nagyon finom, illatos sütemény, szerényke külseje senkit ne tévesszen meg :-)
Gyakorlatilag a szilvalekváros torta kistestvére - tortaforma helyett tepsiben sütve, s csokoládé híján baracklekvárral megcsorgatva.
Egy tál "összekoszolásával" pár perc alatt összeállítható - ebéd után desszertként még simán elkészülhet!
Baracklekváros szelet
Hozzávalók:
- 5 ek (házi) sárgabarack lekvár
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tk. vaníliakivonat/1cs. vaníliás cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 8 dkg vaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
- 4-5 ek. sárgabarack lekvár
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, minden egyes tojás után keverjük egyneművé a tésztát.
Belekeverjük a lekvárt, a vaníliát, a fahéjat, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet is. Ovális habverővel csomómentesre dolgozzuk, viszonylag sűrű masszát fogunk kapni.
Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a lekváros tésztát. Tetejét még nyersen megcsurgatjuk baracklekvárral, és 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (tűpróba!).
Azt gondolom, az önmagában is remek sütemény tovább turbózható, ha keverünk a tésztájába némi durvára vágott étcsokoládét és/vagy diót is!
Így is nagyon klasszul hangzik, de a csokis-diós turbózással valami mennyei lehet ez a süti! :)
VálaszTörlésMa ez a süti fogja megmenteni háziasszonyi becsületemet, mert ugye a vasárnapi ebédhez süti jár :-D időm kevés, házi baracklekvárom viszont van, úgyhogy ezer köszönet és hála a receptért! :-)
VálaszTörlésHogy micsoda illatok jönnek a sütőből!!!!
VálaszTörlésIzgulok :-))))
TörlésMit mondjak, nem érte meg a másnapot! :-D
VálaszTörlésJippii!!! Jaj de boldog vagyok :-))))))))
TörlésUpdate: most is ez sül a férjem névnapjára, 90%-ban a majdnem öt éves csinálta :-) szuper recept!
VálaszTörlésIsten éltesse a férjedet!
TörlésAz ügyes ötévesednek pedig gratulálok!! :-))))))))))
Köszönjük szépen! :-)
VálaszTörlés