Már 10. fordulójához érkezett a játék, ezúttal Kisildi a háziasszony, és Jankát kaptam játszótársul :-)
Érdemes nála böngészni, sok-sok lélegzetelállító süteményt, vagány húsételeket és csábító fotókat találtok a blogján!
Hosszas töprengés után egy pofonegyszerűen összeállítható kevert süteményt választottam - igen jó döntés volt!
Nagyon érdekes: egyszerre hasonlít az íze a stíriai metéltre, a vargabélesre és a császármorzsára, mindez egy falatba sűrítve - nekünk nagyon ízlett!
Azt hiszem, ez lesz az a sütemény, amit majd ősz végén/télen is előveszek, és istenkirályság lesz mézeskalács- vagy almás fűszerkeverékkel, narancshéjjal, csokoládéval...
Almás-túrós kevert sütemény sárgabarack lekvárral
Hozzávalók egy 20x30 cm-es tepsihez:
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 alma (vagy 3-4 mini nyári alma)
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 14 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 5 dkg mandula (nálam dió) - durvára vágva
- 1 cs. sütőpor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 evőkanál tejföl
- 1,5 dl tej
- csipet só
- 3-4 ek. (házi) sárgabarack lekvár
A puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, belekeverjük a tejfölt, a túrót, a tejet, csipet sót, a vaníliakivonatot, a citromhéjat.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a túrós-tojásos keverékhez adjuk, ovális habverővel simára keverjük.
Végül beleforgatjuk a meghámozott, falatnyi kockákra vágott almát és a durvára vágott diót.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral (vagy kikenjük az alját vajjal és meghintjük pici liszttel), belesimítjuk a tésztát.
A tetejére baracklekvár csíkokat csurgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!).
Kockákra vágva, esetleg némi plusz baracklekvárral tálaljuk.
Jó választás, nagyon fincsi lehet, ha az említett desszertekre hajaz! :) Mentem én is a receptet! :)
VálaszTörlésÚgy örülök, hogy ízlett nektek is :)) Elképzelésem se volt arról, hogy mit fogsz választani. Ezt a sütit imádjuk, és biztos a te feldolgozásodban is szeretnénk :)
VálaszTörlésJaj, hogy minden sütit nem győzök megsütni, ami tetszik!
VálaszTörlés