2013. július 25., csütörtök

Sertéskaraj almával, sajttal, krémes spenóttal


Első olvasásra annyira bizarrnak tűnt a spenót-alma páros, ráadásul fokhagymásan, hogy muszáj volt kipróbálni :-)

Nos, arra biztatok mindenkit, hogy vegyen egy nagy levegőt (és egy kazalnyi spenótot), s adjon egy esélyt a fura párosnak! 

Őrületes ízkavalkád lesz a jutalom, kicsi és nagy szeretni fogja, egészen biztos!






Sertéskaraj almával, sajttal, krémes spenóttal


Hozzávalók:



  • 6 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 2 db alma
  • 20 dkg spenótlevél
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt/zsíros tejföl
  • 20 dkg reszelni való sajt
  • só, bors
  • pici olaj



A karajt megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés - nagyon forró - olajon elősütjük mindkét oldalát. Félretesszük.

A spenótot alaposan átmossuk, durva csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, nagyobb falatokra vágjuk - hámozni nem szükséges.

A spenótot külön zsiradék hozzáadása nélkül párolni kezdjük. Ha sok-sok levét elfőtte, hozzáadjuk az almát, a zúzott fokhagymát, néhány perc alatt átforgatjuk. Belekeverjük a krémsajtot (ennek hiányában zsíros tejfölt), és 5 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.

Az elősütött karajszeleteket tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a spenótos-almás ragut, és tetejét meghintjük jó vastagon reszelt sajttal.

Forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

Friss sült burgonyával, illetve egyéb más tetszőleges körettel tálaljuk.




Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. június


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.