Első olvasásra annyira bizarrnak tűnt a spenót-alma páros, ráadásul fokhagymásan, hogy muszáj volt kipróbálni :-)
Nos, arra biztatok mindenkit, hogy vegyen egy nagy levegőt (és egy kazalnyi spenótot), s adjon egy esélyt a fura párosnak!
Őrületes ízkavalkád lesz a jutalom, kicsi és nagy szeretni fogja, egészen biztos!
Sertéskaraj almával, sajttal, krémes spenóttal
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 2 db alma
- 20 dkg spenótlevél
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg natúr krémsajt/zsíros tejföl
- 20 dkg reszelni való sajt
- só, bors
- pici olaj
A karajt megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés - nagyon forró - olajon elősütjük mindkét oldalát. Félretesszük.
A spenótot alaposan átmossuk, durva csíkokra vágjuk. Az almát megmossuk, nagyobb falatokra vágjuk - hámozni nem szükséges.
A spenótot külön zsiradék hozzáadása nélkül párolni kezdjük. Ha sok-sok levét elfőtte, hozzáadjuk az almát, a zúzott fokhagymát, néhány perc alatt átforgatjuk. Belekeverjük a krémsajtot (ennek hiányában zsíros tejfölt), és 5 dkg reszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk.
Az elősütött karajszeleteket tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a spenótos-almás ragut, és tetejét meghintjük jó vastagon reszelt sajttal.
Forró sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
Friss sült burgonyával, illetve egyéb más tetszőleges körettel tálaljuk.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. június
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.