Amíg még tart a szezon, és kapható a napérlelte, mézédes sárgadinnye!
Elkészíteni pofonegyszerű, s a kép se tévesszen meg senkit: ha várok még kb. 2 percet, nem lett volna ennyire jeges-kristályos :-)
A recept Katucitól, hálás köszönet érte! Nagyon szerettük!
Sárgadinnye sorbet
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgadinnye "hús"
- 5 dkg (barna)cukor
- 0,5 dl víz
- 8-10 mentalevél (opcionális)
- 1/2 citrom leve
A cukrot takaréklángon sziruppá forraljuk a vízzel és a mentalevelekkel, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük.
A dinnye húsát leturmixoljuk a citromlével, összekeverjük a sziruppal, és műanyag, lefedhető tálba töltjük.
Mélyhűtőbe tesszük, és 30-40 percenként botmixerrel átkeverjük, ezt kb. 3-4 alkalommal ismételjük meg.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit lágyulni, hogy gombócolható, kanalazható legyen!
Igazi, tömény, hűvös sárgadinnye íz!
Amellett, hogy nagyon guszta és finom is lehet, nagyon szépen fotóztad is, tetszik! :)
VálaszTörlésÉn is rászoktam a sorbetre, granitára, egyszerűbb mint a fagyi és nagyon finom.
VálaszTörlés