Az utolsó néhány szem sárgabarackkal készült...
Hőség ide vagy oda, emiatt érdemes bekapcsolni a sütőt (holnap jön a lehűlés!), mert a sütemény maga a tömény élvezet! A tetején krémesre sült a barack, olvadozott a csokoládé és ropogott a dió, s a tésztájában is ott volt a ropogós dió és az olvadt csoki... Egyik szelet jött a másik után :-)
A cukkini senkit nem riasszon el: semmi íze a süteményben, mintha csak almát reszeltünk volna bele, szaftossá, puhává tette, napok múltán is élvezhető volt!
Próbáljátok ki, sárgabarack híján nyugodtan mehet málnával, szederrel, esetleg szilvával!
Egyúttal ezzel a süteménnyel készülnék Hankka blogszülinapi piknikjére: a sütemény prímán szállítható, hűtést nem igényel, ideális egy forró, nyári piknikezős napra :-)))
Sárgabarackos-cukkinis sütemény
Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
- 4 tojás
- 15 vaj/margarin
- 30 dkg liszt
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 10-12 dkg durvára vágott dió
- 30 dkg cukkini, hámozva, durvára reszelve
- 1 tk. vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- csipet só
- 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
Tetejére:
- szezonális gyümölcs (sárgabarack, málna, szeder, szilva...)
- 1 maréknyi durvára vágott dió
- 5 dkg étcsokoládé durvára vágva
A gyümölcsöt
megmossuk, kimagvaljuk, ha kell, kisebb falatokra vágjuk.
A cukkinit megmossuk,
két végét levágjuk, majd hámozatlanul vagy hámozva (igény szerint) a reszelő
durva fokán lereszeljük.
Összekeverjük a száraz
hozzávalókat egy tálban: a lisztet, sót, kakaóport, fahéjat, sütőport.
A cukrot habosra
keverjük a vajjal/margarinnal, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat. A kakaós
liszthez keverjük a tojásos masszát, hozzáadjuk a reszelt cukkinit, a darabolt
diót és a felkockázott csokoládét.
A tepsit béleljük ki
sütőpapírral, simítsuk bele a masszát. Tetejét szórjuk meg a gyümölccsel és a
félretett diódarabokkal, csokoládéval. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt
készre sütjük. Tűpróba! Ha még ragad, inkább hagyjuk benn, de teljesen át kell
sülnie!
Miután langyosra hűlt,
kockákra vágva tálaljuk.
Szuper! :) Gyönyörűséges, és isteni finom lehet! :) Sárgabarackunk ugyan már nincs (idén nem is nagyon volt), de málnával biztosan meg fogom sütni! :) Köszönöm, hogy részt veszel a játékban, jegyzem a linket! :)
VálaszTörlésLátom, Te már cukkinis-meggyeset is sütöttél, és ha azt mondod, senkit ne riasszon el a cukkin, valamilyen gyümölccsel ki fogom próbálni!
VálaszTörlésMajd a partyn találkozunk! :)
De szép:) A cukkinit társítottam már sokféle gyümölccsel, de barackkal még nem, isteni finom lehet. Jó, hogy ezt hozod a partira, legalább meg tudom kóstolni.
VálaszTörlésNagyon fincsi süti, bár nekem kicsit brownie-jellegű lett, de így is ízlett! :) Köszi a receptet!
VálaszTörlésOh, ezt úgy kell értelmeznem, hogy nem szereted a brownie-t??? :-)
TörlésÖrülök, hogy ízlett :-)