A fasírt már nyersen is igen jó anyagnak ígérkezett, majd sütés közben nyálcsordító illatokat árasztott...
A tesztközönség :-) már majdnem hat éves tagja a következő szavakkal jellemezte: "Vikiiiiiiiiiiiiii, ez isssssssssssteni!!! Minden olyan isteni, amit te főzöl!"
Ezek után mi egyebet mondhatnék, mint azt, hogy próbáljátok ki!?
Akár még egy mumus spenót is megnyerővé válhat általa :-)
Citromos, zöldfűszeres fasírt
Hozzávalók 6 nagyobb/8 kisebb rudacskához:
- 50 dkg darált hús (sertés, sertés-marha, csirke, pulyka)
- 1 fej lilahagyma finomra vágva
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 (lehetőleg bio) citrom reszelt héja
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
- zöldfűszerek - nálam bazsalikom, kakukkfű, borsikafű finomra vágva
- só, bors
A fasírt hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, a cél az, hogy viszonylag markánsan kiérződjön belőle a citrom és a zöldfűszerek íze.
Nem tévedés: nincs benne se tojás, se áztatott zsemle, se zsemlemorzsa. Nélkülük is prímán összeállt!
Tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.
Serpenyőben hevítsünk kevés olajat, a fasírtmasszából két tenyerünk között formáljunk rudacskákat (vagy korongokat). Süssük minden oldalát aranyszínűre, és tetszőleges körettel tálaljuk.
Kipróbálós! :) A fasírt amúgy is nagy kedvenc, de hát ki ne szeretné, ugye?! :) Nagyon fincsi lehet ezzel az ízesítéssel is! :)
VálaszTörlésIgazán jó volt, kicsit más, mint a klasszikus fasírt - épp emiatt is tetszhetett ennyire! Próbáljátok :-)
TörlésMindenképpen kipróbálásra érdemes, én, mint a Tesztközönség szülőanyja mondom ezt!!! :-))
VálaszTörlés:-)))))))
Törlés