2013. július 3., szerda

Citromos, zöldfűszeres fasírt



A fasírt már nyersen is igen jó anyagnak ígérkezett, majd sütés közben nyálcsordító illatokat árasztott...

A tesztközönség :-) már majdnem hat éves tagja a következő szavakkal jellemezte: "Vikiiiiiiiiiiiiii, ez isssssssssssteni!!! Minden olyan isteni, amit te főzöl!"

Ezek után mi egyebet mondhatnék, mint azt, hogy próbáljátok ki!?

Akár még egy mumus spenót is megnyerővé válhat általa :-)






Citromos, zöldfűszeres fasírt


Hozzávalók 6 nagyobb/8 kisebb rudacskához:


  • 50 dkg darált hús (sertés, sertés-marha, csirke, pulyka)
  • 1 fej lilahagyma finomra vágva
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 (lehetőleg bio) citrom reszelt héja
  • 1 csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • zöldfűszerek - nálam bazsalikom, kakukkfű, borsikafű finomra vágva
  • só, bors


A fasírt hozzávalóit egyszerűen összegyúrjuk, a cél az, hogy viszonylag markánsan kiérződjön belőle a citrom és a zöldfűszerek íze.

Nem tévedés: nincs benne se tojás, se áztatott zsemle, se zsemlemorzsa. Nélkülük is prímán összeállt!

Tegyük hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól összeérjenek.

Serpenyőben hevítsünk kevés olajat, a fasírtmasszából két tenyerünk között formáljunk rudacskákat (vagy korongokat). Süssük minden oldalát aranyszínűre, és tetszőleges körettel tálaljuk.


4 megjegyzés:

  1. Kipróbálós! :) A fasírt amúgy is nagy kedvenc, de hát ki ne szeretné, ugye?! :) Nagyon fincsi lehet ezzel az ízesítéssel is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán jó volt, kicsit más, mint a klasszikus fasírt - épp emiatt is tetszhetett ennyire! Próbáljátok :-)

      Törlés
  2. Mindenképpen kipróbálásra érdemes, én, mint a Tesztközönség szülőanyja mondom ezt!!! :-))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.