Kezdődik a meggyszezon, s hozok újra egy kisebb csokrot, mi minden készülhet ebből a finom, egyszerre édes és savanykás gyümölcsből!
Készülhet természetesen lekvár :-) Intenzív meggyízű, kellőképpen édes, rusztikusan darabos. A magvalás viszi el az időt, utána az elkészítés max. fél óra! Érdemes kipróbálni!
Tettetek-e már el nyers meggybefőttet? Ha nem, itt az ideje :-) Fűszeres lében érlelődik a gyümölcs 3 napot, utána csak üvegbe kell merni - és kész!
A hagyományos meggylevest bolondítsuk meg, s főzzünk belőle "lúdlábtorta" levest!
A süteményekről se feledkezzünk el!
Ezt a csokoládés-meggyes pitét pl. kár lenne kihagyni, hogy az egyik kóstolóját idézzem :-) A meggy savanykás, fahéjas, a tetején a csokoládé pont a szükséges édes kontrasztot adja hozzá.
Francia cseresznyés-meggyes pite? Hm? Alul egy omlós tésztaréteg, pici lekvár, majd egy citromos-diós piskóta, jó sűrűn megrakva fahéjas meggyel és cseresznyével...
Amerikai pite nem csak almával készülhet... Hanem meggyel és vaníliakrémmel is! A tészta ropogós, még másnap is ropogós! A tölteléke vaníliapuding, rajta gyorsan "lekvárrá" főzött fűszeres meggy... Isteni!
Ez a pudingos-meggyes pite sem okozott még csalódást :-)
Kellemes meggyezést :-)
Ajajajjjj!...Micsoda felhozatal! Nem könnyű a választás! Így mindegyik elkészül nálunk, pont így, szépen sorban! Köszi az ötleteket:) Jövő héten szombaton lesz Nagylány ballagása és éppen a süteménysor összeállításával bajlódom. Jobbkor nem is jöhetett volna ez az összefoglaló:)))
VálaszTörlésMennyi jó meggyes recepted van:)
VálaszTörlésMennyi finomság! :) Különösen tetszik a "lúdlábtorta" levesed! :)
VálaszTörlésNagyon jó meggyes receptjeid vannak! Én különösen a meggyes pitékért vagyok oda.
VálaszTörlésezek a pudingos, bogyós gyümölcsös piték egyszerűen fantasztikusak :)
VálaszTörlésViki ! Nekem már évek óta (Morzsikás időből is) a te blogod a csúcs!!!!
VálaszTörlésKedves Bori :-) Nagyon köszönöm a kedves szavaidat, a szó szoros értelmében könnyekig meghatottál!
Törlés