Kallódott a hűtőben egy felbontott üveg tiramisu ízű krémlikőr, nem fogyott, a kihordási ideje pedig vészesen közeledett.
Jaj, mit csináljunk most? :-)
"Természetesen" süteményt sütöttem belőle, egy muffin tésztát hasáb formában, és igen jó lett! A tetemes mennyiségű sűrű likőr miatt kissé tömör tésztájú, de nagyon illatos, nagyon ízes lett a végeredmény, mely akár önmagában, akár némi lekvárral megkenegetve kifejezetten jó kis uzsonnasütemény!
Krémlikőrös hasáb
Hozzávalók egy 10x30 cm-es hasábformához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 löttyintés vaníliakivonat/1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 dl krémlikőr
- 1 cs. sütőpor
- csipet só
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, hozzáadjuk a két egész tojást és a krémlikőrt.
A lisztet elkeverjük a csipetnyi sóval és a sütőporral, a cukros-likőrös keverékhez adjuk, simára keverjük.
A sütőformát kikenjük vajjal, meghintjük kevés liszttel, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróba!!!). Ha nagyon pirulna a teteje, könnyedén borítsuk le alufóliával, s így süssük készre - biztosan nem fog megégni!
Ha megsült, borítsuk rácsra, s hagyjuk langyosra hűlni, csak utána szeleteljük.
Önmagában, vagy lekvárral, tea/kávé - esetleg krémlikőr - mellé kínáljuk.
Forrás: Korpádi Péter - Patyi Árpád: Muffinok
Hmmm! Ez nem lehet rossz! Vagy inkább úgy mondom, hogy finom lehet!
VálaszTörlésSzívesen elfogadnám reggel a kapuccinóm mellé.