Egy kis kirándulást tettem ezekkel a golyókkal a "hagyományostól eltérő" csemegék közé, mert olyasvalakinek készült ajándékba, aki épp diétát tartott :-)
A végeredmény számomra is meglepő volt: finom, ízletes, kellőképpen édes az aszalt gyümölcsöktől - örült is neki a megajándékozott!
Az ihletet hozzá Zizitől merítettem.
Zabpelyhes-aszalt gyümölcsös golyók
Hozzávalók kb. 35-40 kisebb golyóhoz:
A bögre 2 dl
- 1 bögre szárazon pirított zabpehely
- 1 bögre kókuszreszelék + néhány evőkanálnyi a hempergetéshez
- 1/2 bögre szárazon pirított dió
- 1/4 bögre víz
- 12 szem datolya, kimagozva, negyedekre vágva
- 10 szem aszalt sárgabarack pici kockákra vágva
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 lötty vaníliakivonat
- 5 dkg kandírozott narancshéj
- csipet só
A zabpelyhet, a diót, a kókuszreszeléket, a gyümölcsöket késes betétű robotgépbe tesszük, s összedaráljuk.
Áttesszük egy tálba, hozzáadjuk a fűszereket, és annyi vizet (apránként adagolva), hogy jól formázható, összeálló masszát kapjunk.
Két, benedvesített tenyerünk között golyókat formálunk, és meghempergetjük kókuszreszelékben.
Hűvös helyen tároljuk, kb. 10 napig őrzi minőségét!
Ragyogó ötlet, annyi zabpelyhem van, nem tudtam mihez kezdjek ennyivel, na ezt megcsinálom majd, szeretem az ilyesmit /is/ nagyon:-))))
VálaszTörlésde jó, én is hasonlót csináltam pár hete, csak egy picit más, mint ez, de ezt is kipróbálom. Cuki ez a doboz! :)
VálaszTörlésNagyon jól néznek ki, és nagyon finomak is lehetnek! :) Csillu lányom mostanában a diétásabb desszerteket részesíti előnyben, viszem is ezt a szuper kis receptet! :)
VálaszTörlés