Ki ne ismerné, ki ne emlékezne rá? Kis lapos, szögletes, műanyag dobozkában árulták/árulják, a fedő fóliát szinte sosem lehetett egészben lehúzni róla, mert mindig beszakadt :-)
Régen kétfajtából lehetett választani: sima vaníliás volt vagy vaníliás-mazsolás.
Ha kipróbáljátok ezt a receptet, lehet, hogy nem vesztek többet a boltból :-) Pofonegyszerű, elronthatatlan, villámgyors.
Ugyanaz az íz, ugyanaz az állag - semmi adalékanyag! Isteni!
Vaníliás, mazsolás krémtúró
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 25 dkg túró
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- fél rúd vanília kikapart magja/1 cs. Bourbon vaníliás cukor
- csipet só
- 5 dkg mazsola
A tojások sárgáját robotgéppel vagy kézi habverővel habosra, levegősre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, csipet sót, majd takaréklángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük (kb. 5 perc).
Langyosra hűtjük.
Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és botmixerrel teljesen krémesre, simára keverjük.
Hozzáadjuk a megmosott, leszárított mazsolát, poharakba adagoljuk, és fogyasztásig lefedve hűtőben tároljuk.
Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja 2013/9. számából
Imádtam...mit tam...dom:) Pont azon gondolkodtam, hogy mit kéne kezdeni a túróval, (ami egyenlőre még aludtej, mert este válik majd túróvá). Minden kétséget kizárólag megtaláltam a sorsát!:)
VálaszTörlésÉn is nagyon szerettem :-) Remélem, tetszeni fog nektek is!
TörlésHű, de finom lehet! Minden összetevőjét imádom.
VálaszTörlésPróba? :-)
TörlésHű, de finom lehet! Minden összetevőjét imádom.
VálaszTörlésTeljesen ugyan ezt olvastam a múlt heti Nők Lapjában a Dolce Vita blog írójától.!?
VálaszTörlésÍgy van! Pontosan ezért szerepel a recept végén a forrásmegjelölés :-) Nézd meg kérlek még egyszer!
TörlésEgyszer egy másik receptet(az nem főzős volt) már kipróbáltam, elment, de nem volt az igazi. :) A mai kapható krémtúrók sajnos, már nem olyan finomak nekem, mint régen. Köszi, ki fogom próbálni. :) Szép hétvégét! :)
VálaszTörlésEz a főzött vaníliakrém telitalálat! Teljesen hozta azt az ízvilágot és állagot!
TörlésNektek is :-)
Köszi a receptet!!! Ma kétszer készült el! :)))
TörlésErősst kipróbálás-gyanús!!
VálaszTörlésVegyed elő a hozzávalókat, s kínáljad oda a családnak :-)
TörlésEgyetértek Csillával, a mai krémtúróknak már nem olyan az ízük, mint anno, nem is nagyon szoktunk a gyerekeknek sem venni! Viszont ez a recept nagyon ígéretes, viszem is! :)
VálaszTörlésÁáááááá, és pont most ítéltek tejmentes diétára (anyatejes babám ekcémája miatt), piszokság... ha újra ehetek tejet, ez lesz az első, amit kipróbálok!
VálaszTörlésItt is nagyon fogy, Tücsi megáll a hűtő előtt és mutogat a bögréjére "enni olyat akarok" :) Pedig nem is ezt a tojássárgásat készítem, csak túró-tejszínhab-citromhéj-cukor. Lábalóga után ezt a változatot fogom készíteni, köszönöm :)
VálaszTörlésKipróbáltam! Egyáltalán nem jött be. Nekem túrós madártej ízű... Semmiképp sem krémtúró... :-( Nagyon sajnálom, pedig imádom a krémtúrót. (Nem bántásként írtam!!! :-) )
VálaszTörlésÓ, de sajnálom! Nekem teljesen hozta a "kis dobozos" ízvilágát!
TörlésKöszönöm, hogy megírtad :-)