2013. március 8., péntek

Vaníliás, mazsolás krémtúró



Ki ne ismerné, ki ne emlékezne rá? Kis lapos, szögletes, műanyag dobozkában árulták/árulják, a fedő fóliát szinte sosem lehetett egészben lehúzni róla, mert mindig beszakadt :-)

Régen kétfajtából lehetett választani: sima vaníliás volt vagy vaníliás-mazsolás.

Ha kipróbáljátok ezt a receptet, lehet, hogy nem vesztek többet a boltból :-) Pofonegyszerű, elronthatatlan, villámgyors. 

Ugyanaz az íz, ugyanaz az állag - semmi adalékanyag! Isteni!






Vaníliás, mazsolás krémtúró


Hozzávalók 4 adaghoz:


  • 25 dkg túró
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • fél rúd vanília kikapart magja/1 cs. Bourbon vaníliás cukor
  • csipet só
  • 5 dkg mazsola



A tojások sárgáját robotgéppel vagy kézi habverővel habosra, levegősre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tejet, a vaníliát, csipet sót, majd takaréklángon, folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük (kb. 5 perc).

Langyosra hűtjük.

Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrót, és botmixerrel teljesen krémesre, simára keverjük.

Hozzáadjuk a megmosott, leszárított mazsolát, poharakba adagoljuk, és fogyasztásig lefedve hűtőben tároljuk.





Vrábel Kriszta receptje a Nők Lapja 2013/9. számából


17 megjegyzés:

  1. Imádtam...mit tam...dom:) Pont azon gondolkodtam, hogy mit kéne kezdeni a túróval, (ami egyenlőre még aludtej, mert este válik majd túróvá). Minden kétséget kizárólag megtaláltam a sorsát!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon szerettem :-) Remélem, tetszeni fog nektek is!

      Törlés
  2. Hű, de finom lehet! Minden összetevőjét imádom.

    VálaszTörlés
  3. Hű, de finom lehet! Minden összetevőjét imádom.

    VálaszTörlés
  4. Teljesen ugyan ezt olvastam a múlt heti Nők Lapjában a Dolce Vita blog írójától.!?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Így van! Pontosan ezért szerepel a recept végén a forrásmegjelölés :-) Nézd meg kérlek még egyszer!

      Törlés
  5. Egyszer egy másik receptet(az nem főzős volt) már kipróbáltam, elment, de nem volt az igazi. :) A mai kapható krémtúrók sajnos, már nem olyan finomak nekem, mint régen. Köszi, ki fogom próbálni. :) Szép hétvégét! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a főzött vaníliakrém telitalálat! Teljesen hozta azt az ízvilágot és állagot!

      Nektek is :-)

      Törlés
    2. Köszi a receptet!!! Ma kétszer készült el! :)))

      Törlés
  6. Erősst kipróbálás-gyanús!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vegyed elő a hozzávalókat, s kínáljad oda a családnak :-)

      Törlés
  7. Egyetértek Csillával, a mai krémtúróknak már nem olyan az ízük, mint anno, nem is nagyon szoktunk a gyerekeknek sem venni! Viszont ez a recept nagyon ígéretes, viszem is! :)

    VálaszTörlés
  8. Ááááááá, és pont most ítéltek tejmentes diétára (anyatejes babám ekcémája miatt), piszokság... ha újra ehetek tejet, ez lesz az első, amit kipróbálok!

    VálaszTörlés
  9. Itt is nagyon fogy, Tücsi megáll a hűtő előtt és mutogat a bögréjére "enni olyat akarok" :) Pedig nem is ezt a tojássárgásat készítem, csak túró-tejszínhab-citromhéj-cukor. Lábalóga után ezt a változatot fogom készíteni, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  10. Kipróbáltam! Egyáltalán nem jött be. Nekem túrós madártej ízű... Semmiképp sem krémtúró... :-( Nagyon sajnálom, pedig imádom a krémtúrót. (Nem bántásként írtam!!! :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de sajnálom! Nekem teljesen hozta a "kis dobozos" ízvilágát!

      Köszönöm, hogy megírtad :-)

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.