Narancslekvár gyönyörűséges fotója és persze remek receptje ihlette ezt a levest- s valljuk be, ebben a március végi télben még igen-igen jólesik egy tányér gőzölgő, napszínű krémleves :-)
Itt-ott módosítottam rajta, próbáljátok ki akár az eredeti verziót, akár ezt, mert eszméletlen finom!
Kukorica krémleves
Hozzávalók:
- 1 ek. kacsazsír/vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 50 dkg fagyasztott kukorica (ha nincs, mehet konzervből is!)
- 1 közepes darab édesburgonya (ha nincs, ugyanolyan jó a hagyományos burgonya is)
- 2 babérlevél
- só, bors
- 1 dl tejszín
- néhány karika (házi) kolbász
- pirított kenyérkocka
A kacsazsíron üvegesre pároljuk a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a fagyos kukoricaszemeket, néhány percig pároljuk, majd felöntjük vízzel, ha van, akkor alaplével.
Hozzáadjuk a kockákra vágott édesburgonyát, a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük.
Ha megpuhult, kiemeljük a babért, és botmixerrel krémesre zúzzuk, majd az egész levest szűrőn átpasszírozzuk. A tűzre visszatéve hozzáadjuk a tejszínt, s egyet forralunk rajta. Kóstoljuk meg, ha kell, sóval, borssal korrigáljuk az ízeket.
A vékonyra vágott, héjától megfosztott kolbászt egész szárazra, ropogósra pirítjuk, s ezzel, valamint pirított kenyérkockákkal tálaljuk a levest, bátrak pedig nyugodtan használjanak hozzá valami csípőset is!
Sokszor készülök készíteni, de eddig még nem jutottam el odáig... Pedig finom lehet.
VálaszTörlésÓ, igen, a finom krémlevesek, a gyengéim! :) Kukoricából már régóta tervbe van nálam is, így, burgonyásan-tejszínesen nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlés