Az aszalt szilvás keksz kistestvére, melyben a szilvát barackra, a diót kókuszra cseréltem.
Ropogós, illatos, nagyon finom :-)
Ajánlom :-)
Kókuszos, barackos zabpelyhes keksz
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
- 25 dkg zabpehely (ha van, az apróbb szemű)
- 10 dkg (barna)cukor
- 8 dkg liszt
- 5 ek kókuszreszelék
- 17 dkg vaj
- 10 dkg puha aszalt sárgabarack
- 1 mk. őrölt fahéj
- 1 ek. vaníliakivonat
- 1 mk. sütőpor
- 1 tojás
- kb. 2 ek. tej
A zabpelyhet száraz serpenyőben, néhány perc alatt kevergetve
megpirítjuk. Ha a zabpehely apró szemű, nem szükséges tovább aprítani, ha nagy
méretű, késes betétű robotgépben pörgessük meg pár pillanat alatt, de ne
daráljuk le teljesen!
A cukrot keverjük ki a puha vajjal, majd gyúrjuk össze valamennyi hozzávalóval, hogy jól
formázható masszát kapjunk. Nekem elég volt a 2 ek tej, de ez a tojás
nagyságától is függ, kinek mennyi szükséges!
A masszából diónyi gombócokat formálunk, sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket viszonylagos távolságra. Egy kanalat mártsunk vízbe, s a kanál vizes hátával simítsuk kekszekké/korongokká a golyókat.
A sütőt melegítsük elő
180 fokra, és süssük a kekszeket aranybarnára. Akkor jó, ha a teteje is színes,
akkor lesz igazán ropogós.
Kihűlés után fémdobozban tároljuk.
Én is most készítettem, csak nem aszalt barackkal, hanem barackbőrrel. :)) Fincsi lett!
VálaszTörlés:-) No akkor ezek a kekszek is rokonok :-)))
Törlés