Gyors és könnyű, ráadásul igen nagy előnye, hogy tetemes mennyiségű zöldséget csempészhetünk bele már-már észrevétlenül :-)
Zöldséges csirkeragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg gomba
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 szál közepes sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 kicsi gumó zeller/karalábé
- opcionálisan még: zöldborsó, zöldbab, karfiol, brokkoli...
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 1 citrom
- 1 ek ételkeményítő
- só, bors
A húst felcsíkozzuk, a megtisztított zöldségeket közel azonos nagyságú hasábokra, a gombát cikkekre vágjuk.
A finomra vágott vöröshagymát megpároljuk a vajon. Rádobjuk a húst, élénk tűzön 1-2 perc alatt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. Arra vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét!
A keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínt, a zöldséges húshoz adjuk, 1-2 perc alatt kiforraljuk.
Ízesítsük végül a citrom frissen facsart levével (vérmérsékletünk szerint adagolva!) és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Sima párolt, vagy curryvel ízesített rizzsel tálaljuk.
Ihlet: ősrégi Nők Lapja, Korpádi Péter receptje nyomán
Nagyon rákaptam mostanában a blogodra!:) Jobbnál jobb recepteket,ötleteket adsz!És még egyikben sem csalódtam!
VálaszTörlésKöszönöm!:)
Ez most annyira, de annyira jól esik... Köszönöm szépen :-)
Törlés