2013. február 2., szombat

Sörben sült kolbászos csirkecomb



Lágy krumplipürével, vaníliás almakompóttal - igazi rusztikus, házias, ízes hétvégi fogás.

Annyi, de annyi dicséretet kaptam érte - hogy mindenkinek csak ajánlani tudom, ha kényeztetni szeretné a családját! 

Elképesztő illat- és ízkompozíció :-)





Sörben sült kolbászos csirkecomb


Hozzávalók:


  • 8 felső csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-25 dkg (házi) füstölt kolbász
  • 2 főtt tojás
  • 2 zsemle
  • 3 dl tej/víz
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 3-4 dl barna sör



A krumplipüréhez:

  • 1 kg krumpli
  • ízlés szerint tej, tejföl, vaj
  • só, pici bors



Az almakompóthoz:

  • 4 nagyobb piros alma
  • 1 rúd vanília
  • 3-5 dkg cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 mk. mézeskalács fűszer



A combokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt meglazítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk.

A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.

A kolbász héját lehúzzuk, feldaraboljuk. Késes betétű robotgépben összedaráljuk a kolbászt, a főtt tojást, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, majd a kapott masszát összedolgozzuk a kicsavart zsemlékkel, sóval, borssal ízesítjük.

Ha nincs késes betétű, a kolbászt vágjuk egészen apróra, a vöröshagymát és a tojást reszeljük le, vágjuk finomra a petrezselyemzöldet - s így készítsük el a tölteléket.

A kolbászos masszát osszuk el 8 részre, töltsük a csirkecombok bőre alá. A húst tegyük tepsibe, öntsük alá a sört, majd fólia alatt pároljuk kb. 40 percig 180 fokos sütőben, majd a fóliát levéve süssük ropogós pirosra további kb. 15 perc alatt.

Míg a csirke sül, elkészítjük a krumplipürét és a kompótot.

A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, majd azon forrón elkeverjük ízlés szerint tejjel és/vagy vajjal és/vagy tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk.

Az almákat megmossuk, de ne hámozzuk meg. Vágjuk 8 részre, magházát távolítsuk el. Forraljunk fel kb. 1 liternyi vizet a fűszerekkel, s 5-8 perc alatt takaréklángon főzzük át az ízes lében az almaszeleteket. Hagyjuk levében langyosra, majd egészen hidegre hűlni - mert langyosan is, hidegen is nagyon finom :-)

A sörben sült combokat a krumplipürével és a fűszeres almakompóttal tálaljuk.



Ihlet: Lidl receptkártya



2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! Csirkehús, kolbász és a kompót - izgalmas ízkombináció! Kipróbálásra érdemes:)

    VálaszTörlés
  2. A címet elolvasva a képen rögtön a kolbászt kerestem, aztán a receptet elolvasva rá is jöttem, hogy hol van és hogy milyen fincsi lehet ezzel a töltelékkel a husi! :) Tökéletes fogás, így, ahogy van! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.