Lágy krumplipürével, vaníliás almakompóttal - igazi rusztikus, házias, ízes hétvégi fogás.
Annyi, de annyi dicséretet kaptam érte - hogy mindenkinek csak ajánlani tudom, ha kényeztetni szeretné a családját!
Elképesztő illat- és ízkompozíció :-)
Sörben sült kolbászos csirkecomb
Hozzávalók:
- 8 felső csirkecomb
- 1 fej vöröshagyma
- 20-25 dkg (házi) füstölt kolbász
- 2 főtt tojás
- 2 zsemle
- 3 dl tej/víz
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- 3-4 dl barna sör
A krumplipüréhez:
- 1 kg krumpli
- ízlés szerint tej, tejföl, vaj
- só, pici bors
Az almakompóthoz:
- 4 nagyobb piros alma
- 1 rúd vanília
- 3-5 dkg cukor
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1 mk. mézeskalács fűszer
A combokat megmossuk, megtisztítjuk, a bőrt meglazítjuk rajta. Sózzuk, borsozzuk.
A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A kolbász héját lehúzzuk, feldaraboljuk. Késes betétű robotgépben összedaráljuk a kolbászt, a főtt tojást, a vöröshagymát, a petrezselyemzöldet, majd a kapott masszát összedolgozzuk a kicsavart zsemlékkel, sóval, borssal ízesítjük.
Ha nincs késes betétű, a kolbászt vágjuk egészen apróra, a vöröshagymát és a tojást reszeljük le, vágjuk finomra a petrezselyemzöldet - s így készítsük el a tölteléket.
A kolbászos masszát osszuk el 8 részre, töltsük a csirkecombok bőre alá. A húst tegyük tepsibe, öntsük alá a sört, majd fólia alatt pároljuk kb. 40 percig 180 fokos sütőben, majd a fóliát levéve süssük ropogós pirosra további kb. 15 perc alatt.
Míg a csirke sül, elkészítjük a krumplipürét és a kompótot.
A krumplit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, majd azon forrón elkeverjük ízlés szerint tejjel és/vagy vajjal és/vagy tejföllel. Sózzuk, borsozzuk. Melegen tartjuk.
Az almákat megmossuk, de ne hámozzuk meg. Vágjuk 8 részre, magházát távolítsuk el. Forraljunk fel kb. 1 liternyi vizet a fűszerekkel, s 5-8 perc alatt takaréklángon főzzük át az ízes lében az almaszeleteket. Hagyjuk levében langyosra, majd egészen hidegre hűlni - mert langyosan is, hidegen is nagyon finom :-)
A sörben sült combokat a krumplipürével és a fűszeres almakompóttal tálaljuk.
Ihlet: Lidl receptkártya
Nagyon tetszik! Csirkehús, kolbász és a kompót - izgalmas ízkombináció! Kipróbálásra érdemes:)
VálaszTörlésA címet elolvasva a képen rögtön a kolbászt kerestem, aztán a receptet elolvasva rá is jöttem, hogy hol van és hogy milyen fincsi lehet ezzel a töltelékkel a husi! :) Tökéletes fogás, így, ahogy van! :)
VálaszTörlés