2013. február 19., kedd

Gombás-burgonyás csirkeragu leves



Igazi laktató, melengető leves, ami még mindig jólesik a csípős napokon - ugyanakkor a citrom-petrezselyemzöld páros miatt már egy kicsit a kikelet felé kacsingat :-)

Ma Zsuzsanna napja van! Ha halljátok énekelni a pacsirtát, akkor az a tavasz közeledtét jelzi!





Gombás-burgonyás csirkeragu leves


Hozzávalók:

  • 1 ek kacsazsír/kevés olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 közepes csirke felsőcomb/30-40 dkg mellfilé
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg gomba
  • 3 dl tejföl
  • 1 púpos tk. ételkeményítő
  • 1 citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • ízlés szerinti mennyiségű tárkony


A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkehúst és a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, és takaréklángon puhára főzzük.

A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd kevés olajon, élénk tűzön barnára pirítjuk.

A keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a tejföllel, s apránként felengedjük forró levessel, s behabarjuk vele a levest. 1-2 perc alatt kiforraljuk, közben hozzáadjuk a külön pirított gombát is.

Frissen facsart citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük - de már nem főzzük tovább, hogy a friss ízek ne vesszenek el!




Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. február


3 megjegyzés:

  1. Ó, te drága pacsirta! Dalolj nekünk minél hangosabban! Így köszöntsd a Zsuzsannákat és hozd el nekünk a várva várt tavaszt!...addig is ezt a finom kis levest kanalazva gondolunk a jó időre...:)

    VálaszTörlés
  2. Pacsirtát nem hallottam, helyette énekeltem én (borzadó arcú smilye :)

    Raguleves bármilyen mennyiségben, főleg, ha ilyen finom, mint a tiedé! :)

    VálaszTörlés
  3. De nagyon finom lehet ez a leveske! :) Husi is van benne, krumpli is, habart is, finom fűszerekkel ízesítve - szóval fincsi! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.