Igazi laktató, melengető leves, ami még mindig jólesik a csípős napokon - ugyanakkor a citrom-petrezselyemzöld páros miatt már egy kicsit a kikelet felé kacsingat :-)
Ma Zsuzsanna napja van! Ha halljátok énekelni a pacsirtát, akkor az a tavasz közeledtét jelzi!
Gombás-burgonyás csirkeragu leves
Hozzávalók:
- 1 ek kacsazsír/kevés olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 közepes csirke felsőcomb/30-40 dkg mellfilé
- 30 dkg burgonya
- 30 dkg gomba
- 3 dl tejföl
- 1 púpos tk. ételkeményítő
- 1 citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors
- ízlés szerinti mennyiségű tárkony
A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkehúst és a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel, sóval, borssal, tárkonnyal ízesítjük, és takaréklángon puhára főzzük.
A gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, majd kevés olajon, élénk tűzön barnára pirítjuk.
A keményítőt simára keverjük kevés hideg vízzel, majd a tejföllel, s apránként felengedjük forró levessel, s behabarjuk vele a levest. 1-2 perc alatt kiforraljuk, közben hozzáadjuk a külön pirított gombát is.
Frissen facsart citromlével és apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük - de már nem főzzük tovább, hogy a friss ízek ne vesszenek el!
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2013. február
Ó, te drága pacsirta! Dalolj nekünk minél hangosabban! Így köszöntsd a Zsuzsannákat és hozd el nekünk a várva várt tavaszt!...addig is ezt a finom kis levest kanalazva gondolunk a jó időre...:)
VálaszTörlésPacsirtát nem hallottam, helyette énekeltem én (borzadó arcú smilye :)
VálaszTörlésRaguleves bármilyen mennyiségben, főleg, ha ilyen finom, mint a tiedé! :)
De nagyon finom lehet ez a leveske! :) Husi is van benne, krumpli is, habart is, finom fűszerekkel ízesítve - szóval fincsi! :)
VálaszTörlés