2013. február 22., péntek

Ezüstkeksz



Csillánál láttam ezeket a csillogó kekszeket, ő pedig a Kifőztük decemberi számában találta :-)

Roppant gyorsan elkészíthető, omlós keksz, citrom- és mákrajongóknak kifejezetten ajánlott!




Ezüstkeksz

Hozzávalók:


A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg darált mák
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk mézeskalács fűszer
  • 1/2 tk só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 20 dkg (por) porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 citrom reszelt héja


A forgatáshoz:
  • 10 dkg kristálycukor



A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.


Egy másik tálban a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a vaníliát és a citrom reszelt héját, és hozzágyúrjuk a szárazanyagokat is.

A tésztát min 3-4 órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tesszük.

A hűtési idő letelte után diónyi golyókat formálunk a tésztából, s kristálycukorban meghempergetjük.

Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a golyókat, és 190 fokosra melegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Ha az alja picit színesedik, készen van.

A tepsin hagyjuk kihűlni, majd kihűlést követően tároljuk fémdobozban.





7 megjegyzés:

  1. De nagyon szépek lettek nálad is, tényleg olyan csillogósak, csak úgy kelletik magukat! :) Fincsi lehet, újra felvéve az elkészítendők listájára! :)

    VálaszTörlés
  2. Mákrajongó vagyok, és ahogy Hankka mondja, felvéve a listába!!!:))

    VálaszTörlés
  3. Óóó, a számban érzem az ízét ismét! :))) De szépek!!! Köszönöm a linkelést! :)

    VálaszTörlés
  4. De gyönyörű a neve :) és biztosan nagyon fini..főleg egy mákőrültnek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.