Csillánál láttam ezeket a csillogó kekszeket, ő pedig a Kifőztük decemberi számában találta :-)
Roppant gyorsan elkészíthető, omlós keksz, citrom- és mákrajongóknak kifejezetten ajánlott!
Ezüstkeksz
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg darált mák
- 1/2 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk mézeskalács fűszer
- 1/2 tk só
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 20 dkg (por) porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
A forgatáshoz:
- 10 dkg kristálycukor
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.
Egy másik tálban
a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a
vaníliát és a citrom reszelt héját, és hozzágyúrjuk a szárazanyagokat is.
A tésztát min 3-4 órára, de akár egész éjszakára is hűtőbe tesszük.
A hűtési idő letelte után diónyi golyókat formálunk a tésztából, s kristálycukorban meghempergetjük.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük a golyókat, és 190 fokosra melegített sütőben kb. 12 percig sütjük. Ha az alja picit színesedik, készen van.
A tepsin
hagyjuk kihűlni, majd kihűlést követően tároljuk fémdobozban.
De nagyon szépek lettek nálad is, tényleg olyan csillogósak, csak úgy kelletik magukat! :) Fincsi lehet, újra felvéve az elkészítendők listájára! :)
VálaszTörlésGyors és könnyű :-) S nagyon finom!
TörlésMákrajongó vagyok, és ahogy Hankka mondja, felvéve a listába!!!:))
VálaszTörlésNo akkor ennek kekszesdobozban a helye :-)
TörlésÓóó, a számban érzem az ízét ismét! :))) De szépek!!! Köszönöm a linkelést! :)
VálaszTörlésNagyon finom volt :-) Köszönöm :-)
TörlésDe gyönyörű a neve :) és biztosan nagyon fini..főleg egy mákőrültnek :)
VálaszTörlés