Pont olyan, mint amilyet "Benbácsi" főz! E és mindenféle adalék nélkül, a ráfordított munka mennyisége pedig igazán csak egy picivel több.
Évente 1-2 alkalommal vettem üveges mártást, de ezt az ételt megkóstolva többet nem fogok :-)
Érdemes kipróbálni, amondó vagyok!
Édes-savanyú gyömbéres csirke
Hozzávalók:
- 2 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 50 dkg csirkemell
- 2 kaliforniai paprika (lehet vegyes színű)
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- 1 doboz konzerv ananász
- diónyi, de inkább nagyobb friss gyömbér
- 1 ek. étkezési keményítő
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a meghámozott, almareszelőn durvára reszelt répát, majd néhány perc párolás után rádobjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet is.
Élénk tűzön kevergessük mindaddig, míg a hús kifehéredik.
Rákanalazzuk a sűrített paradicsomot, lepirítjuk, hogy nyers, savas ízét elveszítse. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikákat, valamint az ananászkonzervet - levével együtt. Ha nagyok az ananászdarabok, nyugodtan vágjuk falatnyira.
A gyömbért tisztítsuk meg: egy kiskanállal (!) óvatosan kapargassuk le a héját, mintha csak újkrumpli lenne, ne hámozzuk zöldséghámozóval, mert a héj alatt található a legtöbb íz- és illatanyag. A reszelő finom fokán reszeljünk bele a zöldséges raguba vérmérsékletünk szerinti mennyiséget - ne sajnáljuk, ez fogja megadni az étel karakterét!
Néhány percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, ízesítsük sóval.
A keményítőt keverjük el kevés vízzel, majd adjuk a mártáshoz, s egy perc alatt forraljuk ki. Kóstoljuk, ha kell, korrigáljuk az ízeket gyömbérrel vagy sóval.
Forrón, párolt rizzsel vagy kínai tésztával tálaljuk.
Egy patika újságból ollóztam a receptet :-)
Üveges mártás?!...brrrr, kiráz tőle a hideg. Viszont egy jó édes-savanyú-gyömbéres csirkéért akár 100 km is hajlandó vagyok megtenni! De ezek után elég lesz a konyhámba kimenni érte! Köszi a receptet:)
VálaszTörlésViszlát Benbácsi :-)))
TörlésJah, hát igen, aki még a patikában kezébe nyomott újságban is a receptet látja meg, drági, az menthetetlen!!!! Egyébként gyanítom nemsoká kipróbálom! Ha csak tehetem a véleményem nekem is ez a konzervkajákról!!
VálaszTörlésÉpp nem volt betegség műsoron, így továbblapoztam az akciós patikaszereken :-DD
TörlésTuti, próbáljátok ki!
Szuper! :) A hozzávalókat és a képeket elnézve nagyon finom lehet, mentve az elkészítendők közé! :)
VálaszTörlésAbcug üveges édes-savanyú :-DDD
TörlésJelentem, ma megfőztem, és nem okozott csalódást! Még szárított őrölt gyömbérrel sem. Tegnap találtam rá a blogra, eddig kb. minden receptnél megállapítottam, hogy na, ezt ki fogom próbálni :-)
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy ízlett!
TörlésA kedves visszajelzésnek szintén, finom falatokat kívánok Nektek :-)
Szia Viki!
VálaszTörlésMegcsináltam, ISTENIIIIIII :))) Remélem nem bánod, de bejegyzés lett belőle ;)
http://papazsiroskenyer.blogspot.hu/2013/02/edes-savanyu-csirkemell_19.html
Köszönöm:
Hugi
Szia Hugi! Nagyon örülök :-)))) Köszönöm szépen :-))
TörlésMa is Tőled főzök :-) ez az egyik kedvenc receptem :-)
VálaszTörlésBoldog, boldog :-))))))
TörlésEzt mi is nagyon-nagyon szeretjük :-)