Szilveszter készülődik... Lássuk, mi mindent lehet ilyenkor enni!
• Egy középkori babona
szerint ha nem falunk fel mindent szilveszterkor, akkor az új esztendőben sem
fogunk hiányt szenvedni.
• Ne feledjük, hogy
tilos baromfihúst ennünk, mert a baromfi hátrakaparja a szerencsénket.
• Sok háznál
mandulaszemet vagy más apróságot főztek a lencsefőzelékbe, és az a leányzó, aki
ezt megtalálta, a babona szerint férjhez ment a következő esztendőben.
• A gazdagságot
többféle rétessel lehet hosszúra nyújtani. Régi szokás az egész kenyér megszegése
is, hogy mindig legyen a családnak kenyere.
Legyen egy kis sörös-köményes malachús, hogy kitúrja nekünk a szerencsét az újévben!
Vagy süssünk csülköt pékné módra!
Főzzünk lencselevest, ez el nem maradhat ilyenkor!
A rétes sós is lehet - sajtos, sonkás, francia módra!
Rétes: almával, dióval, camembert sajttal - őrületes!
S egy nagy klasszikus: a tökös-mákos rétes!
A megunhatatlan, sokáig ropogós sajtos rúd - jól esik rájárni és csipegetni belőle!
Egy elronthatatlan, hókuszpókusz nélküli pogácsa - próbáljátok ki szilvalekvárral is, mesés!
Körözöttes pogácsa - kitűnő italkorcsolya lesz!
Kellemes készülődést :-)
Az egyik nálunk már elkészült,, talán még holnapra marad! Lizann
VálaszTörlésNagyon Boldog Új Évet Kívánok!
VálaszTörlésBÚÉK!
VálaszTörlés