Az ilyen-olyan "módra" készített köretek, raguk hallatlanul megbolondítják a legegyszerűbb sültet is.
Íme példaként a Jóasszony módra készült köret, mely nem más, mint ropogós sült krumpli összerázva egy szalonnás-hagymás-gombás alappal.
Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy egyebet sem tudok, mint ajánlani! De azt nagyon :-)
Sült csirkecomb Jóasszony módra
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg császárszalonna
- 30 dkg gomba
- só, bors
- egy csokor petrezselyem
- 1 kg krumpli
- olaj a sütéshez
A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Tepsibe fektetjük, kevés vizet aláöntve fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük.
Míg a csirke puhul, elkészítjük a ragut.
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk, majd nem túl vékony cikkekre vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk.
A szalonnacsíkokat takaréklángon kevergetve "kiolvasztjuk", pörcösre sütjük. A szalonnadarabokat benne hagyva puhára pároljuk a keletkezett zsiradékon a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és zsírjára sütjük, míg minden folyadék el nem párolog alóla. Sóval, borssal ízesítjük.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, bő, forró olajban aranyszínűre, ropogósra sütjük. Az olajból kiszedve konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk róla a felesleges olajat, majd összeforgatjuk a hagymás-gombás raguval, végül megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemzölddel.
Azon frissen tálaljuk a csirkecombok köreteként.
Hm, micsoda ötlet! :-))
VálaszTörlésMegcsináltam! Ez tényleg szuper! Köszi az ötletet!
VálaszTörlésJöhetne hozzánk vacsorára, nagyon guszta. :P
VálaszTörlés