2012. december 12., szerda

Sült csirkecomb Jóasszony módra



Az ilyen-olyan "módra" készített köretek, raguk hallatlanul megbolondítják a legegyszerűbb sültet is.

Íme példaként a Jóasszony módra készült köret, mely nem más, mint ropogós sült krumpli összerázva egy szalonnás-hagymás-gombás alappal.

Annyira egyszerű, és annyira finom, hogy egyebet sem tudok, mint ajánlani! De azt nagyon :-)




Sült csirkecomb Jóasszony módra


Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 30 dkg gomba
  • só, bors
  • egy csokor petrezselyem
  • 1 kg krumpli
  • olaj a sütéshez



A combokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Tepsibe fektetjük, kevés vizet aláöntve fólia alatt puhára pároljuk, majd a fóliát levéve ropogós pirosra sütjük.

Míg a csirke puhul, elkészítjük a ragut.

A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A gombát is megtisztítjuk, majd nem túl vékony cikkekre vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk.

A szalonnacsíkokat takaréklángon kevergetve "kiolvasztjuk", pörcösre sütjük. A szalonnadarabokat benne hagyva puhára pároljuk a keletkezett zsiradékon  a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát, és zsírjára sütjük, míg minden folyadék el nem párolog alóla. Sóval, borssal ízesítjük.

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, bő, forró olajban aranyszínűre, ropogósra sütjük. Az olajból kiszedve konyhai papírtörlő segítségével leitatjuk róla a felesleges olajat, majd összeforgatjuk a hagymás-gombás raguval, végül megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemzölddel.

Azon frissen tálaljuk a csirkecombok köreteként.




3 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.