2012. december 15., szombat

Expressz vaníliás karika



Az ízélmény ugyanolyan, mint a boltinál. Ropogós, vaníliás, étcsokis. Nem olyan: jobb! Isteni :-)

De nincs lisztezés, nyújtás, szaggatás, a maradék tészta újragyúrása-nyújtása-szaggatása. A titok nem más, mint a kekszkinyomó pisztoly!






Egyszerűen megtöltjük a vaníliás tésztával, a virág alakú előtétet használva szép sorban kinyomkodjuk a karikákat, kisütjük, majd az aljukat "kifestjük" csokival.

Ajánlom! Szeretni fogjátok :-)






Expressz vaníliás karika



Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 egész tojás (M-es vagy L-es méretű)
  • 1 rúd vanília kikapargatott magja
  • csipet só


  • 10 dkg étcsokoládé


A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, végül belegyúrjuk a lisztet is.

Hagyjuk pár percet pihenni, a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.

Több részletben betöltjük a pisztolyba a tésztát, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se kikenés, se sütőpapír!).

180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek alját kis ecsettel megkenegetjük a csokival, majd becsokizott felükkel felfelé dermedni hagyjuk.

Ha teljesen megdermedt a csokoládé, tároljuk zárható fémdobozban.





4 megjegyzés:

  1. Éppen erre a redeptedre vártam :) Isteni vagy !!! - na és a sütik is !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden kívánságod így teljesüljön Vikikém :-)))

      Törlés
  2. Nagyon jó! Kár, hogy tavaly eltörtem a süti nyomómat...Biztos neki állnék, ha most lenne...

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem. Nem lettek ilyen szépségesek,mint a tieid, de tényleg nagyon finomak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.