Az ízélmény ugyanolyan, mint a boltinál. Ropogós, vaníliás, étcsokis. Nem olyan: jobb! Isteni :-)
De nincs lisztezés, nyújtás, szaggatás, a maradék tészta újragyúrása-nyújtása-szaggatása. A titok nem más, mint a kekszkinyomó pisztoly!
Egyszerűen megtöltjük a vaníliás tésztával, a virág alakú előtétet használva szép sorban kinyomkodjuk a karikákat, kisütjük, majd az aljukat "kifestjük" csokival.
Ajánlom! Szeretni fogjátok :-)
Expressz vaníliás karika
Hozzávalók:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 50 dkg liszt
- 2 egész tojás (M-es vagy L-es méretű)
- 1 rúd vanília kikapargatott magja
- csipet só
- 10 dkg étcsokoládé
A puha vajat habosra
keverjük a cukorral és a vaníliával, csipet sóval, hozzáadjuk egyesével a
tojásokat, végül belegyúrjuk a lisztet is.
Hagyjuk pár percet pihenni,
a meglehetősen lágynak tűnő tészta megembereli magát, és kitűnő állaga lesz.
Több részletben betöltjük a pisztolyba a tésztát, és száraz tepsibe nyomni a kekszeket (se
kikenés, se sütőpapír!).
180 fokra előmelegített
sütőben készre sütjük: ha már picit színesedik az alja, készen is van.
Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A kihűlt kekszek alját kis ecsettel megkenegetjük a csokival, majd becsokizott felükkel felfelé dermedni hagyjuk.
Ha teljesen megdermedt a csokoládé, tároljuk zárható fémdobozban.
Éppen erre a redeptedre vártam :) Isteni vagy !!! - na és a sütik is !!!
VálaszTörlésMinden kívánságod így teljesüljön Vikikém :-)))
TörlésNagyon jó! Kár, hogy tavaly eltörtem a süti nyomómat...Biztos neki állnék, ha most lenne...
VálaszTörlésMegsütöttem. Nem lettek ilyen szépségesek,mint a tieid, de tényleg nagyon finomak.
VálaszTörlés