Mirelle-nél láttam 1 hónapja, rögtön megtetszett, rögtön el is készítettem - most pedig megmutatom :-)
Este volt, amikor sült, így semmi hókuszpókusz, egyszerűen brióst formáztam belőle, tetejére fahéjas cukrot szórtam.
Mind az illata, mind az íze elbűvölő, nagyon-nagyon ajánlom a sütőtök-szezon kellős közepén!
Sütőtökös-fahéjas briós
Hozzávalók 4 tenyérnyi brióshoz:
- 20 dkg sült sütőtök kivájt húsa
- 0, 5 dl tej
- 4 dkg vaj
- 25-30 dkg liszt
- 5 dkg cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
- 2 dkg élesztő
- csipet só
Tetejére:
- 0,5 dl tej
- 2 ek. cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
A tészta hozzávalóit felsorolás sorrendjében kenyérsütő gép üstjébe pakoljuk, dagasztjuk-kelesztjük. Dagasztás közben nézzünk rá, ha nagyon lágy lenne, apránként adjunk hozzá nyugodtan lisztet, ez a tök nedvességtartalmától függ, mennyi szükséges. Kerek gombóccá álljon össze a tészta.
Ha megkelt, lisztezett munkalapon négy egyenlő darabra vágjuk, majd a darabokat még félbe. A darabokból hurkát sodrunk, és brióssá formáljuk - fázisfotók ITT.
Sütőpapírral borított tepsire ültetjük őket, kelni hagyjuk 20 percig.
Addig a sütőt, aljában lábaska vízzel 180 fokra melegítjük.
A briósok tetejét lekenjük tejjel, megszórjuk fahéjas cukorral, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan egyszerűen mámorító...
Csodafinom lehet és nagyon aktuális :)
VálaszTörlésSütőtökös, úgyhogy jöhet minden mennyiségben, nagyon szeretjük! :)
VálaszTörlésGyönyörű a színe:) Ha ebből négy db lesz, akkor kapásból dupla adaggal kell kezdenem:)
VálaszTörlés