Laktató, kiadós étel, olyan, mintha egy bővebb paradicsomos lére engedett kolbászos lecsóval koronáznánk meg a kifőtt tésztát.
Gyors és könnyű, fél óra alatt az asztalra varázsolható - nem csak lecsóbarátoknak!
Kolbászos-paradicsomos penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne (vagy tetszőlegesen más) tészta
- 2-3 ek. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 dl paradicsomlé (nem sűrített paradicsom!)
- 3-4 friss paradicsom
- 2 nagyobb (kápia) paprika
- 15 dkg lángolt kolbász
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk. cukor
- reszelt sajt
A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd ha már kissé összeesett, belekeverjük a kolbászkarikákat is. Erős tűzön addig sütjük, míg a kolbász kissé megpirul.
Ekkor hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, felöntjük paradicsomszósszal, hozzázúzzuk a fokhagymát, és takaréklángon, időnként megkeverve 10-15 percig főzzük.
Sóval, borssal, pici cukorral ízesítjük.
Míg a lecsós szósz rotyog, a csomagoláson előírtak szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, melegen tartjuk, majd a forró kolbászos-paradicsomos mártással tálaljuk.
Természetesen megszórható bőséges adag reszelt sajttal :-)
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012/november.
Nálunk elég gyakran kerül asztalra, annyi különbséggel, hogy penne helyett spagettit főzök ki. :) Finom! :)
VálaszTörlésÉpp penne volt otthon kéznél :-) De akkor gondolom nálatok is kedvenc :-)
TörlésA további ötletekhez: A magyar úri család konyhája c. Hagyomány, nosztalgia együtt.
VálaszTörlésKöszönöm :-)
VálaszTörlés