Akár egy rohanós hétköznap után is összedobhatjuk, annyira gyors és egyszerű, s amilyen egyszerű, olyan nagyon finom!
Bátran játszhatunk az ízesítéssel, a gyümölcsökkel, a natúr joghurt és a tejszínhab igazán hálás alapanyag, ez itt most egy alapverzió.
Nálam most gránátalma és datolyaszilva került bele. Ha ebben a különleges gyümölcsbe botlotok a zöldségesnél, ne féljetek tőle: íze-állaga olyan, mint a mézédesre érett, nyárízű sárgabarack!
Gyümölcsös joghurthab
Hozzávalók 2 nagy/4 kisebb adaghoz:
- 2 dl natúr joghurt
- 2 dl habtejszín
- 1 csapott ek. Zselatin fix
- 1-2 ek. cukor (ízlés szerint)
- 1 ek. vaníliakivonat/1 cs. vaníliáscukor
- ízlés szerinti gyümölcsök
A tejszínt alaposan behűtjük, majd kemény habbá verjük.
A joghurtot elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a zselatinnal, majd kis adagonként hozzáadjuk a tejszínhabot, és óvatos, széles mozdulatokkal összekeverjük.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd pohárban lerétegezzük: egy réteg joghurthab, egy réteg gyümölcs, míg tartanak a hozzávalók.
Folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük dermedni néhány órára.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. november
Nagyon kelleti magát ez a gyümölcsös joghurthab! Nálunk abszolút favorit lenne! Mit lenne?! Lesz!...:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlés