A rakott krumpli új arca, szemben a megszokott tojásos-kolbászossal, és azt kell mondjam: nagyon jó!
Fűszeres, szaftos, nagyon hagymás csirkemáj lapul a krumplikeretben, érdemes egyszer kipróbálni!
Vagy kétszer :-)
Csirkemájas rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül!)
- 2-3 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 tojás (opcionális)
- 5 dl tejföl
- só, bors
- majoranna
- 1 csokor petrezselyemzöld
A krumplit megmossuk, sós vízben héjában puhára főzzük. Meghámozzuk, lehűtjük, felszeleteljük.
A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk.
A vöröshagymát felkarikázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, falatnyi darabokra vágott csirkemájat, élénk tűzön megpirítjuk, majd néhány perc alatt puhára pároljuk. Zúzott fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd levét elfőzve zsírjára pirítjuk - de ne szárítsuk ki túlságosan!
Egy jénai alját kirakosgatjuk a krumplikarikákkal, meghintjük kevés sóval. Rásimítjuk a szaftos csirkemájat, ha van főtt tojásunk, rárétegezzük, végül befedjük a maradék krumplikarikákkal. Picit sózunk.
A rakott krumplit vastagon bevonjuk tejföllel, majd 180 fokos sütőben pirulásig sütjük.
Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. szeptember
Tetszik! :) Pont most néztem be a fagyóba, csücsül még benne egy-két csomag csirkemáj, a hétvégén szerintem ilyen rakott krumpliban végzik! :)
VálaszTörlésA lányom kedvence a rakott krumpli és a csirkemáj, feltétlen elkészítem, biztos ízleni fog neki!:)
VálaszTörlésA lányom kedvence a rakott krumpli és a csirkemáj, feltétlen elkészítem, biztos ízleni fog neki!:)
VálaszTörlésJöhet nekem is. Mindkettő a kedvencem.
VálaszTörlés